Λοκρίδα: Καταγγελία δημάρχου για επικίνδυνα οικιακά απορρίμματα

Την παρέμβαση του εισαγγελέα Λαμίας και της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ζητά ο δήμαρχος Λοκρών Αταλάντης Νίκος Λιόλιος προκειμένου να απομακρυνθούν άμεσα από την περιοχή της Λοκρίδας παράνομα φορτία με οικιακά απορρίμματα προερχόμενα από την Καλαμάτα, που μετέφερε εκεί ιδιωτική εταιρεία που έχει αναλάβει την επεξεργασία τους.

Η εταιρεία κάνει λόγο για ανακυκλώσιμα υλικά , ωστόσο σύμφωνα με το δήμαρχο πρόκειται για επικίνδυνα οικιακά απορρίμματα που αναδύουν έντονη δυσοσμία.

Η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με απόφασή της κάλεσε την εταιρεία να απομακρύνει άμεσα από την περιοχή της Λοκρίδας τα φορτία, καθώς η σχετική άδεια που είχε δοθεί στην ιδιοκτήτρια του οικοπέδου προέβλεπε ότι θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν μόνο ανακυκλώσιμα υλικά του νομού Φθιώτιδας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Μπέτσιος ανέφερε ότι κλιμάκιο της περιφέρειας κατά την αυτοψία του στο οικόπεδο που νοίκιασε η εταιρεία ανακάλυψε ότι δεν τηρήθηκε κανένας από τους περιβαλλοντικούς όρους που απαιτούνταν για την απόθεση των απορριμμάτων .

Παράλληλα η διεύθυνση υγείας της περιφέρειας κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία είχε επιχειρήσει να αποθέσει τα φορτία και στον Ορχομενό Βοιωτίας, αναγκάστηκε όμως να τα απομακρύνει μετά τις αντιδράσεις των κατοίκων.
Πηγή: skai.gr