Κλείσιμο

«Αυθαίρετο» νεκροταφείο στον Υμηττό: Τακτική δικάσιμος για το δήμαρχο Γλυφάδας Κ. Κόκκορη

Σε τακτική δικάσιμο παραπέμπεται ο δήμαρχος Γλυφάδας Κωνσταντίνος Κόκκορης που συνελήφθη το Σάββατο με τη διαδικασία του αυτοφώρου, καθώς σύμφωνα με πόρισμα εισαγγελικής έρευνας, εγκατέστησε παράνομο νεκροταφείο σε αναδασωτέα δασική έκταση, που βρίσκεται στην Α’ Ζώνη Προστασίας του Υμηττού. Παράλληλα, ο μητροπολίτης Γλυφάδας, Παύλος, μετέφερε στο σημείο προκατασκευασμένη εκκλησία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δήλωση του κ. Κόκκορη στον ΣΚΑΪ ότι "για εμένα είναι ηθικό αυτό που κάναμε" προκάλεσε δυσφορία στην κυβέρνηση.

Ο δήμαρχος Γλυφάδας αφέθηκε ελεύθερος περί τις 4 το απόγευμα. Το πόρισμα της εισαγγελικής έρευνας για το θέμα αναμένεται την προσεχή Τρίτη.

Σημειώνεται ότι ο κ. Κόκκορης, εγκατέστησε νεκροταφείο, σε αναδασωτέα δασική έκταση, που βρίσκεται στην Α’ Ζώνη Προστασίας του Υμηττού, ενώ ο μητροπολίτης Γλυφάδας, Παύλος, μετέφερε στο σημείο προκατασκευασμένη εκκλησία.

Μετά από παραγγελιά του εισαγγελέα, το Σάββατο κινητοποιήθηκε η αστυνομία και κλήθηκαν να καταθέσουν οι εμπλεκόμενοι.

Η ειδική γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, Μαργαρίτα Καραβασίλη, δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ότι είναι θλιβερό το γεγονός οι επικεφαλής της αυτοδιοίκησης να δίνουν παράδειγμα αυθαιρεσίας στους πολίτες. Πρόσθεσε ότι συνεταιρισμοί θέλουν να βάλουν πόδι -όπως είπε- στη ζώνη προστασίας του Υμηττού, και η πραξικοπηματική αυτή κίνηση αποτελεί το πρώτο βήμα.

Η κα. Καραβασίλη μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ έκανε λόγο για προσπάθεια να δημιουργηθεί τετελεσμένο και υπογράμμισε ότι η Α Ζώνη προστασίας του Υμηττού είναι ζώνη απολύτου προστασίας, στην οποία απαγορεύεται το οτιδήποτε και σημείωσε ότι δεν υπήρξε καμία ενημέρωση από πλευράς Δήμου για την κίνηση αυτή. Χαρακτηριστικά είπε ότι τόσο το Σώμα Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, όσο και ο υπουργός Περιβάλλοντος, ενημερώθηκαν για το θέμα από τον ΣΚΑΪ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Γλυφάδας διέψευσε καταγγελίες πολιτών ότι δέχθηκαν επίθεση από στελέχη του δήμου, και ανέφερε ότι το πρόβλημα ταφής στην πόλη είναι οξύ, αφού οι νεκροί παραμένουν στο ψυγείο έως και 15 ημέρες.

Παράλληλα, συγγενής ενός εκ των οχτώ νεκρών που ετάφησαν την Παρασκευή στο «νεκροταφείο» δήλωσε ότι από το Δήμο τού είπαν ότι ο τεθνεώς οικείος του θα ταφεί σε καινούριο νεκροταφείο στο οποίο θα γίνουν εγκαίνια και με έκπληξη αντίκρισε την Παρασκευή χωράφια...

«Καμία κατανυκτική ατμόσφαιρα στην κηδεία, κανένας σεβασμός όλα να γίνουν γρήγορα για να προλάβουν τις αντιδράσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως τόνισε από την πλευρά του στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής της ΝΔ, και υποψήφιος δήμαρχος Γλυφάδας στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης το «νεκροταφείο» είναι δίπλα σε σπίτια και σε αναδασωτέα περιοχή.
Πηγή: skai.gr