ΣΚΑΪ: Επιχείρηση «καθαρή έξοδος»

Την Παρασκευή 12 Αυγούστου, ο ΣΚΑΪ φρόντισε ώστε η μεγάλη έξοδος των Αθηναίων να είναι η πιο καθαρή των τελευταίων ετών.

Στα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών μοιράστηκαν 30.000 σακούλες απορριμμάτων με το λογότυπο ΣΚΑΪ, προκειμένου κάθε οδηγός και οι συνεπιβάτες του να πετούν τα σκουπίδια τους εκεί και όχι στο δρόμο.

Έτσι, μαζί με την απόδειξη των διοδίων, οι οδηγοί παρέλαβαν και μία σακούλα για τα σκουπίδια της διαδρομής τους.

Με αυτή τους την ενέργεια η Ολυμπία Οδός και η Νέα Οδός υποστηρίζουν την προσπάθεια «ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

Οι σακούλες ήταν ευγενική προσφορά του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδας. Είναι κατασκευασμένες από 100% ανακυκλωμένο υλικό και βιοδιασπώμενες, ενώ μέσα σε 3-4 χρόνια γίνονται νερό, διοξείδιο του άνθρακα και βιομάζα, δηλαδή χώμα. 

«Η Ιονία Οδός συλλέγει ετησίως 1.800 τόνους σκουπιδιών δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο διευθυντής των διοδίων Σπύρος Ντάψης με αφορμή τη δράση του ΣΚΑΪ.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδας Γιάννης Κασελίνης τόνισε ότι δεν πρέπει να πετάμε τα σκουπίδια γιατί είναι χρήσιμα, καθώς είτε ανακυκλώνονται είτε μετατρέπονται σε μορφή ενέργειας μέσω της καύσης.

Ο υπεύθυνος διοδίων Ελευσίνας Θανάσης Πρόκος απέδωσε εύσημα στην πρωτοβουλία του σταθμού μας, τονίζοντας ότι καθαρός δρόμος είναι και ασφαλέστερος δρόμος.
Πηγή: skai.gr