Αυστραλία: Κέρδος για τους πολίτες από την επιβολή φόρου για τη ρύπανση

Εκατομμύρια Αυστραλοί ενδέχεται να βγουν και… κερδισμένοι από την επιβολή του φόρου για τη ρύπανση που θα ισχύει από την 1η Ιουλίου.

Αυτό, τουλάχιστον, προκύπτει από τις εξαγγελίες του Ομοσπονδιακού υπουργού Κλιματικών Αλλαγών, Κρεγκ Κόμπετ, που διαβεβαίωσε τον λαό ότι το 50% των συνολικών εσόδων από το νέο φόρο θα επιστραφεί, υπό μορφή αποζημίωσης, στα νοικοκυριά της χώρας (με εξαίρεση τους υψηλόμισθους) και μάλιστα η βοήθεια αυτή θα είναι μόνιμη!

Μιλώντας στο Εθνικό Κέντρο Τύπου της Καμπέρας, ο κ. Κόμπετ, αναγνώρισε πως με την επιβολή του φόρου ρύπανσης θα αυξηθούν τιμές προϊόντων και υπηρεσιών. «Για το λόγο αυτό», είπε, «θα αποζημιώσουμε συνταξιούχους, χαμηλόμισθους και μικρομεσαίους».

Ο υπουργός εκτίμησε πως εκατομμύρια Αυστραλοί θα βρεθούν σε καλύτερη οικονομική θέση με την αποζημίωση που θα λάβουν, για να καλύψουν το επιπλέον κόστος του νέου φόρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση των Εργατικών έχει βρεθεί σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση, μετά την εξαγγελία για την επιβολή φόρου ρύπανσης και η δημοτικότητάς της κατρακυλά. Ιδιαίτερα δε και λόγω του γεγονότος ότι η πρωθυπουργός Τζούλα Γκίλαρντ είχε δεσμευτεί προεκλογικά πως «δεν θα επιβληθεί φόρος για το διοξείδιο του άνθρακα».

«Βασική μας προτεραιότητα είναι να προστατεύσουμε τα νοικοκυριά της χώρας», τόνισε ο κ. Κόμπετ ενώ η αντιπολίτευση εξακολουθεί να αντιδρά δυναμικά στην επιβολή του νέου φόρου.
Πηγή: skai.gr