Η Βραζιλία "βλέπει" νομική δέσμευση στην Κοπεγχάγη

Η Βραζιλία θα θεσπίσει ως νομικά δεσμευτικούς τους φιλόδοξους στόχους για τη μείωση μέχρι και κατά 39% ως το 2020 των εκπομπών ρυπογόνων αερίων, παρά τις αποτυχία των παγκόσμιων διαπραγματεύσεων για το κλίμα νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος της χώρας.

"Θα τηρήσουμε πλήρως τους στόχους μας. Δεν έχει σημασία εάν η Κοπεγχάγη δεν πήγε τόσο καλά όσο ελπίζαμε", τόνισε τη Δευτέρα ο υπουργός Κάρλος Μινκ, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο Λουΐζ Ινάσιου ‘Λούλα’ ντα Σίλβα.

Ο Λούλα θα ασκήσει βέτο σε τρία σημεία του νομοσχεδίου για το κλίμα, που ενέκρινε τον περασμένο μήνα το Κογκρέσο, όμως θα διατηρήσει αμείωτους τους στόχους για τη ελάττωση των εκπομπών, τόνισε ο Μινκ.

Μεταξύ των σημείων κατά των οποίων θα ασκήσει βέτο ο Λούλα, περιλαμβάνεται η πρόταση για περιορισμό της κατασκευής μικρών υδροηλεκτρικών σταθμών ενέργειας και η μείωση της χρήσης καυσίμων υδρογονανθράκων.

Η Βραζιλία αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους ρυπαντές με άνθρακα στον πλανήτη, κυρίως λόγω της αποψίλωσης του δάσους του Αμαζονίου.
Πηγή: skai.gr