"Δεν δίνεται σημασία στο φυσικό πλούτο"

Για τα αποτελέσματα της Συνόδου της Κοπεγχάγης και τον παραμελημένο πλούτο της ελληνικής χλωρίδας μίλησε την Τετάρτη στο ΣΚΑΪ η πρόεδρος του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας Νίκη Γουλανδρή, με αφορμή και την πολυτελή έκδοση "Ελληνικά αγριολούλουδα" που φιλοτέχνησε η ίδια και επανακυκλοφορεί εμπλουτισμένη.

Η κ. Γουλανδρή επισήμανε στο ΣΚΑΪ ότι δεν έχουμε δώσει τη δέουσα σημασία στον πλούτο της ελληνικής χλωρίδας. "Έχουμε 30 αιώνες συνεχούς παρουσίας της ελληνικής χλωρίδας από την εποχή του Ομήρου. Οι ονομασίες των φυτών είχαν επισημανθεί από τον Διοσκουρίδη και χρησιμοποιούνται σήμερα σε όλο τον κόσμο. Δεν έχει δοθεί όμως αρκετή σημασία" τόνισε.

Για την Κοπεγχάγη η πρόεδρος Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας σημείωσε ότι η Σύνοδος του ΟΗΕ δεν βοήθησε στην προστασία του περιβάλλοντος.

"Η οικονομία δεν συμβιβάζεται με τον φυσικό πλούτο από τον οποίο εξαρτάται η διαιώνιση της ζωής" υπογράμμισε η κ. Γουλανδρή.

Σημειώνεται ότι η πολυτελής έκδοση "Ελληνικά αγριολούλουδα" επανακυκλοφορεί μετά από 40 χρόνια, από το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και τις εκδόσεις "Μίλητος".

Η πολυτελής έκδοση περιλαμβάνει σπάνια ενδημικά φυτά της πλούσιας ελληνικής χλωρίδας με 130 ζωγραφικά έργα ελληνικών αγριολούλουδων που υπογράφει η ίδια η Νίκη Γουλανδρή.

Ο συλλεκτικός τόμος διατίθεται από τα βιβλιοπωλεία και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.
Πηγή: skai.gr