Κλείσιμο

Γερμανική αβάντα στο σύμφωνο της Κοπεγχάγης

Η γερμανίδα καγκελάριος Αγγέλα Μέρκελ υπερασπίστηκε τη συμφωνία της Κοπεγχάγης, παρατηρώντας ότι αυτοί που τηρούν μηδενιστική στάση ως προς την έκβαση της διάσκεψης για την κλιματική αλλαγή, στην πραγματικότητα ενισχύουν όσους αρνούνται την υπερθέρμανση του πλανήτη.

"Η συμφωνία της Κοπεγχάγης είναι ένα πρώτο βήμα προς μία νέα τάξη απέναντι στο κλίμα του πλανήτη. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο", είπε η γερμανίδα καγκελάριος στην εφημερίδα Μπιλντ αμ Ζόνταγκ. "Όποιος απλώς επικρίνει την Κοπεγχάγη, πυροδοτεί τα πυροτεχνήματα εκείνων που φρενάρουν και δεν προχωρούν μπροστά", τόνισε.

Ακόμα, η κα Μέρκελ σημείωσε ότι η Γερμανία θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο δεύτερο στάδιο των προσπαθειών για την προστασία του κλίματος, όταν θα φιλοξενήσει την επόμενη συνάντηση στη Βόννη, το 2010.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της επιστημονικής Διακυβερνητικής Επιτροπής του ΟΗΕ για την Αλλαγή του Κλίματος (IPCC) Ρατζέντρα Πατσάουρι παραδέχθηκε ότι η συμφωνία της Κοπεγχάγης είναι μια αρχή, κάλεσε όμως τις χώρες του κόσμου να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατό στη σύναψη μιας νομικά δεσμευτικής συνθήκης.
Πηγή: skai.gr