Συνέδριο στην Αθήνα με θέμα τις ΑΠΕ

Στις 10 - 12 Μαΐου 2010 διοργανώνεται στην Αθήνα τo 4ο εθνικό συνέδριο με θέμα: "Η Εφαρμογή των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας - προς Ένα Φιλόδοξο και Αξιόπιστο Εθνικό Πρόγραμμα Δράσης" με πρωτοβουλία της Διατμηματικής Μονάδας Ανανεώσιμων Ενεργειακών Πόρων (RENES) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Το συνέδριο αποτελεί συνέχεια τριών προηγούμενων συνεδρίων για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) που είχαν πραγματοποιηθεί με ιδιαίτερη επιτυχία.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η κεντρική θεματική του συνεδρίου θα επικεντρωθεί γύρω από τη διαμόρφωση του Εθνικού Προγράμματος Δράσης για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας που προβλέπεται στην Οδηγία που ψηφίστηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και σύμφωνα με την οποία θα πρέπει το 20% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας μέχρι το 2020 στην ΕΕ να προέρχεται από ΑΠΕ. Ο δεσμευτικός αυτός στόχος θα υποχρεώσει και εκείνα τα κράτη μέλη που μέχρι σήμερα υστερούν στην αξιοποίηση των ΑΠΕ, όπως η Ελλάδα, να ανταποκριθούν στις προσπάθειες που τους αναλογούν, προκειμένου να αποφύγουν δυσβάστακτες κυρώσεις στο μέλλον. Ιδιαίτερα η Ελλάδα είναι σε μία κρίσιμη στιγμή για την επίτευξη του στόχου που της αναλογεί, δηλαδή την κάλυψη του 18% έως το έτος 2020 από ΑΠΕ επί της συνολικής ενεργειακής της κατανάλωσης.

Το συνέδριο αυτό, όπως και τα προηγούμενα, επιδιώκει να συμβάλλει στην ταχύτερη και ευρύτερη διείσδυση των ΑΠΕ στην ενεργειακή αγορά, στη διαμόρφωση ολοκληρωμένης και ευέλικτης Εθνικής Στρατηγικής για τις ΑΠΕ και στην ανάπτυξη εφαρμογών μεγάλης κλίμακας των ΑΠΕ σε συνθήκες απελευθερωμένης αγοράς.
Πηγή: skai.gr