Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την προστασία των δασών

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων της Αττικής, που έχει χαρακτηριστεί από την κυβέρνηση, ως «πιλοτικό», για μια ευρύτερη μελλοντική εφαρμογή.

Το νομοσχέδιο προβλέπει την αναστολή της έκδοσης οικοδομικών αδειών και την απαγόρευση της εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών στα γήπεδα ή οικόπεδα, που βρίσκονται εντός των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του περασμένου Αυγούστου - με εξαίρεση την έκδοση αδειών για ανέγερση ή επισκευή κτισμάτων που είχαν αναγερθεί με νόμιμη άδεια και υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν ολοσχερώς από τις εν λόγω πυρκαγιές.

Προβλέπεται επίσης η εφαρμογή συστήματος τηλεσκοπικής περιοδικής χαρτογράφησης του νομού Αττικής, η επιτάχυνση της κύρωσης των δασικών χαρτών του νομού και η ίδρυση Ειδικής Υπηρεσίας Κατεδαφίσεων, ως τμήμα της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος.

Περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος είναι και το νομοσχέδιο για την κύρωση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης του Τοπίου, με στόχο την προστασία των τοπίων, την διαχείριση και τον σχεδιασμό τους.
Πηγή: skai.gr