Κλείσιμο

2010... νέες δράσεις από το ΣΚΑΪ!

Ο ΣΚΑΪ συνεχίζει... δριμύτερος και το 2010 την περιβαλλοντική προσπάθεια, με στήριγμα τη θερμή ανταπόκριση πολιτών και φορέων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΚΑΪ συνεχίζει τόσο την εκστρατεία ανακύκλωσης που ξεκίνησε το 2009, όσο και την προσπάθεια αποκατάστασης των δασικών περιοχών με νέες δενδροφυτεύσεις.

Ανακύκλωση

Ο ΣΚΑΪ έχει προγραμματίσει νέες δράσεις, μετά την επιτυχία που σημείωσαν οι προηγούμενες ενέργειες για ανακύκλωση συσκευών τόσο στην Αθήνα όσο και στην περιφέρεια.

Στο πλαίσιο αυτό, το Σάββατο 16 Ιανουαρίου ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με τοπικούς φορείς διοργανώνει ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών σε Λαμία, Ρέθυμνο, Κέρκυρα, Σπάρτη και Δράμα.

Αμέσως μετά, το Σάββατο 23 Ιανουαρίου, θα ακολουθήσει ακόμη μία προσπάθεια ανακύκλωσης παλαιών ηλεκτρικών συσκευών σε πέντε ακόμη πόλεις της πατρίδας μας.

Όλοι οι πολίτες καλούνται και πάλι να συνεισφέρουν καταθέτοντας στις εταιρείες ανακύκλωσης όλες τις παλαιές ηλεκτρικές συσκευές τους.

Να σημειωθεί ότι οι προηγούμενες ενέργειες του ΣΚΑΪ σημείωσαν μεγάλη επιτυχία αφού μαζεύτηκαν σε δύο ημέρες στην Αθήνα 32 τόνοι ανακυκλώσιμων ηλεκτρικών συσκευών, ενώ περισσότεροι από 40 τόνοι συγκεντρώθηκαν σε Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα, Ιωάννινα και Καβάλα.

Δενδροφυτεύσεις

Ο ΣΚΑΪ και τους τρεις πρώτους μήνες του νέους έτους θα συνεχίσει τις δενδροφυτεύσεις μαζί με τους Δήμους για την αποκατάσταση των καμένων δασικών περιοχών.

Ο ΣΚΑΪ και ο Σύνδεσμος για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού Όρους θα πραγματοποιήσουν δύο ακόμη δενδροφυτεύσεις στο 2010.

Παράλληλα θα διοργανώσει μία ακόμη δενδροφύτευση στο Ποικίλο όρος ,ενώ η προσπάθεια για ανάπλαση θα συνεχιστεί και στο Πέραμα.

Εθελοντές, πολίτες, σχολεία και φορείς καλούνται να πρασινίσουν και πάλι το Πεντελικό &το Ποικίλο όρος αλλά και περιοχή του Περάματος.

Πηγή: skai.gr