Μεγάλο το ενεργειακό αποτύπωμα της συνόδου της Κοπεγχάγης

Εκπρόσωποι κυβερνήσεων, δημοσιογράφοι, ακτιβιστές και παρατηρητές από σχεδόν 200 χώρες έχουν συγκεντρωθεί στην πρωτεύουσα της Δανίας για τη σύνοδο για την κλιματική αλλαγή και οι μετακινήσεις και οι εργασίες τους παράγουν 46.200 τόνους διοξειδίου του άνθρακα, το μεγαλύτερο ποσοστό των οποίων προέρχεται από τις πτήσεις που χρησιμοποιούν αυτά τα άτομα.

Το διοξείδιο του άνθρακα που παράγεται στη σύνοδο της Κοπεγχάγης είναι ίσο με εκείνο που παράγουν ετησίως 2.300 Αμερικανοί, ή 660.000 Αιθίοπες πολίτες. Η τεράστια διαφορά οφείλεται στο χάσμα που υπάρχει στις καταναλωτικές συνήθειες στις δύο χώρες.

Η μέτρηση του ενεργειακού αποτυπώματος γίνεται σύμφωνα με στατιστικές του Πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών για μία Συμφωνία για την Κλιματική Αλλαγή και την ιδιωτική εταιρία συμβούλων Deloitte.

"(Το ενεργειακό αποτύπωμα) είναι πολύ μεγαλύτερο σε σύγκριση με τις προηγούμενες συνομιλίες, διότι εδώ υπάρχουν πολύ περισσότεροι άνθρωποι", δήλωσε η Στιν Μπάλσλεβ, εκπρόσωπος της Deloitte, προσθέτοντας ότι κάθε μέρα περνούν από το κέντρο Τύπου της διάσκεψης 18.000 άνθρωποι.

Οι μετρήσεις του διοξειδίου του άνθρακα που εκλύεται στην ατμόσφαιρα έγιναν με βάση τις τοπικές μετακινήσεις, τον ηλεκτρισμό που χρησιμοποιείται, τις ανάγκες σε θέρμανση και σε χαρτί, τα μέτρα ασφαλείας και τη μεταφορά αγαθών, αλλά και τις παρεχόμενες υπηρεσίες όπως οι υπολογιστές, τα φωτοτυπικά μηχανήματα και οι εκτυπωτές στο κέντρο Τύπου.
Πηγή: skai.gr