Κλείσιμο

"Ισχυρότερη από ποτέ η ανάγκη για την κλιματική αλλαγή"

Ο σεβασμός και η σωτηρία του Περιβάλλοντος είναι θέμα παιδείας και προσωπικής βούλησης, τόνισε μέσω του ΣΚΑΪ ο Χρήστος Ζερεφός, πρόεδρος του Αστεροσκοπείου και καθηγητής Φυσικής της ατμόσφαιρας.

Αναφερόμενος στην διάσκεψη της Κοπεγχάγης για το Κλίμα, χαρακτήρισε θετική την πρόθεση των ισχυρών κρατών να αλλάξουν νοοτροπία.

Εν τω μεταξύ, ο σουηδός υπουργός Εξωτερικών, εκτίμησε ότι το αποτέλεσμα της Παγκόσμιας Διάσκεψης εξαρτάται κυρίως από τη στάση που θα τηρήσουν οι ΗΠΑ και η Κίνα.

Τη Δευτέρα η αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος, αποφάσισε ότι οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου αποτελούν απειλή για τη δημόσια υγεία.

Αναλυτές τονίζουν ότι η κίνηση των ΗΠΑ αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα προς όλους του ηγέτες που συμμετέχουν στη σύνοδο της Κοπεγχάγης, ότι η κυβέρνηση Ομπάμα έχει τη θέληση και την ικανότητα να περάσει νομοσχέδιο για τον περιορισμό της εκπομπής ρύπων.

Η προεδρεύουσα της συνόδου, Κόνι Χέντεγκαρτ, υπογράμμισε ότι η πολιτική βούληση για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών δεν υπήρξε ποτέ ισχυρότερη.

Παρέμβαση Γκόρντον Μπράουν
Την περαιτέρω μείωση των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου προτείνει ο βρετανός πρωθυπουργός στους ευρωπαίους ομολόγους του προκειμένου να πιεστούν οι ΗΠΑ και άλλες χώρες να ακολουθήσουν.

Ο Γκόρντον Μπράουν εκφράζει στον Γκάρντιαν, την Τρίτη, δεύτερη ημέρα των εργασιών της Παγκόσμιας Διάσκεψης για το Κλίμα, την ελπίδα η Ε.Ε να δεσμευτεί στη μείωση της εκπομπής ρύπων κατά 30% , από τα επίπεδα του 1990, ως το 2020.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θέσει ως στόχο τη μείωση κατά 20%.
Πηγή: skai.gr