Η Ελλάδα ζητά μία "νομικά δεσμευτική συμφωνία" για το κλίμα

Από 65 άτομα, από όλες τις παρατάξεις και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, αποτελείται η ελληνική αντιπροσωπεία που θα συμμετάσχει στη σύνοδο στην Κοπεγχάγη για το κλίμα.

Ενημερώνοντας τους ευρωβουλευτές και βουλευτές που θα παρακολουθήσουν τη σύνοδο, ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης, επεσήμανε ότι η ελληνική θέση είναι για μια "νομικά δεσμευτική συμφωνία", αν και πρόσθεσε ότι το ενδεχόμενο να συμβεί κάτι τέτοιο είναι πολύ μικρό.

Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει κατά τη σύνοδο να διεκδικήσει μια διεθνή συμφωνία που θα αφορά σε μειώσεις εκπομπών αερίων που προέρχονται από τη ναυτιλία έτσι ώστε να μην πληγούν τα ελληνικά ναυτιλιακά συμφέροντα.

Στόχος της χώρας μας είναι να αναλάβει πρωτοβουλία, μετά τη σύνοδο, στη νοτιοανατολική Ευρώπη για την αντιμετώπιση και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή.

Ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ Θόδωρος Σκυλλακάκης είπε ότι η Ελλάδα πρέπει να συμμαχήσει με τις χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης που αναμένεται να πληγούν από την κλιματική αλλαγή για να λύσουν από κοινού, τα ζητήματα της προσαρμογής στις νέες συνθήκες.
Πηγή: skai.gr