Ογκώδης διαδήλωση στο Λονδίνο για τις κλιματικές αλλαγές

Περίπου 20.000 άνθρωποι πήραν μέρος σε πορεία διαμαρτυρίας για τις κλιματικές αλλαγές που έγινε στο κέντρο του Λονδίνου, απευθύνοντας έκκληση στους ηγέτες όλου του κόσμου να καταλήξουν σε συμφωνία για την προστασία του περιβάλλοντος κατά την προσεχή Διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα, στην Κοπεγχάγη.

Οικολογικές και φιλανθρωπικές οργανώσεις απηύθυναν από κοινού έκκληση για τη ανάληψη δράσης, ώστε να αποφευχθεί η άνοδος της μέσης παγκόσμιας θερμοκρασίας πέραν των 2 βαθμών Κελσίου, κάτι που οι επιστήμονες θεωρούν αφετηρία κινδύνου για τις κλιματικές αλλαγές.

Οι διαδηλωτές, πολλοί φορώντας μπλε στολές και έχοντας ζωγραφισμένα τα πρόσωπά τους σχηματίζοντας ένα ανθρώπινο κύμα, κατευθύνθηκαν προς το κοινοβούλιο φωνάζοντας συνθήματα και σφυρίζοντας. Κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν "Κλιματική Δικαιοσύνη Τώρα" και "Κλιματική Αλλαγή: Το Τέλος Πλησιάζει".

Στην πορεία διαμαρτυρίας συμμετείχε και ο υπουργός Ενέργειας, Εντ Μίλιμπαντ, ο οποίος είπε ότι η Βρετανία θα πιέσει για την υπογραφή συμφωνίας κατά τη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα.
Πηγή: skai.gr