Η ανακύκλωση γίνεται... παιχνίδι!

Μόνιμοι... κάτοικοι του "Χωριού της Ανακύκλωσης" έγιναν την Παρασκευή τα παιδιά, και αν κρίνει κανείς από την ενθουσιώδη συμμετοχή τους στα οικολογικά παιχνίδια, ο στόχος για τη διαμόρφωση οικολογικής συνείδησης σε μικρούς, αλλά και μεγάλους φαίνεται πως επιτυγχάνεται απόλυτα.

Οι εκδηλώσεις του ΣΚΑΪ και της Eurobank, που πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων, συνεχίζονται και το Σαββατοκύριακο, με δράσεις για μικρούς, αλλά και για μεγάλους σε απευθείας μετάδοση από το WebTV.

Έτσι, το Σάββατο, από τις 10 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι, τα παιδία μαζί με παιδαγωγούς και καλλιτέχνες θα μπορούν να δημιουργήσουν έργα από ανακυκλώσιμα υλικά και να συνθέσουν την πόλη που ονειρεύονται, μέσα από μια πρωτότυπη κατασκευή.

Δώδεκα με 2 το μεσημέρι ο Άρης Πορτοσάλτε θα κάνει ραδιοφωνική εκπομπή από το χωριό της Ανακύκλωσης.

Τα περίπτερα, με όλα τα συστήματα διαχείρισης των υλικών που υπάρχουν στη χώρα μας, θα λειτουργούν το Σάββατο από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα και την Κυριακή, από τις 10 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι.

Αλλάζουμε τα... φώτα στη σπατάλη ενέργειας

Απο τις 3 έως τις 6 το απόγευμα θα γίνεται ανταλλαγή παλαιών λαμπτήρων με νέους λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας.

Τα βιβλία δεν πάνε χαμένα

Πέραν όλων των άλλων, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει αυτή τη επαναχρησιμοποίησης βιβλίων, που θα λάβει χώρα το Σάββατο.

Όπως εξήγησε στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΜΚΟ "Καραβάνι της Αλληλεγγύης", οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να φέρουν στο Σύνταγμα παλιά βιβλία, τα οποία θα χαρίζει, με σκοπό να επαναπροωθηθούν. "Δίνουμε νέα αξία στα παλαιά αντικείμενα και νέα ζωή στα βιβλία", είπε χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος Παπαδηγενόπουλος.

"Το Καραβάνι της Αλληλεγγύης" θα βρίσκεται το Σάββατο στο Σύνταγμα, τη Γλυφάδα και την Κηφισιά (στα δημαρχεία) από 08:00 – 14:00, όπου ειδικοί θα ενημερώνουν για το πρόγραμμα.

Υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας

Όσοι βρεθούν το τριήμερο στην πλατεία Συντάγματος αξίζει τον κόπο να περιηγηθούν στην υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας με τη συνεργασία της Ελληνικής Lomographic Εmbassy και της gallery Μ55.

Έξι φωτογράφοι lomo-γραφούν για τo περιβάλλον: Ηλίας Κοσίντας, Αθηνά Καζολέα, Μαρίλη Κωσταντινοπούλου, Γιώργος Κουβαράς, Γιάννης Φουντουλάκης, Στεφανία Μιζάρα.

Οι lomo-φωτογραφίες δίνουν μια άλλη διάσταση στην οπτική αντιμετώπιση των απορριμμάτων, από τους σκουπιδοντενεκέδες της Αθήνας, στις χωματερές και τα κέντρα ανακύκλωσης, ακολουθώντας το σλόγκαν “Reduce, Re-use, Recycle”.

Πηγή: skai.gr