Νέος "πνεύμονας πρασίνου" στη Θεσσαλονίκη

Μεγάλη ανταπόκριση είχε η δενδροφύτευση που διοργάνωσε στο δήμο Πεύκων στη Θεσσαλονίκη ο ΣΚΑΪ, σε συνεργασία με το δήμο και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Στις περιοχές "Αλατιέρα" και "Πέτρα του Βασίλη", φυτεύτηκαν συνολικά 50.000 δενδρύλλια, με σκοπό να πρασινίσει μια άγονη σήμερα έκταση 250 στρεμμάτων, η οποία μέχρι το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο αποτελούσε προέκταση του Σέιχ Σου.

Ωστόσο, στη συνέχεια υλοτομήθηκε, ενώ μέχρι το 2003 στην περιοχή λειτουργούσαν και δύο λατομεία.

Σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Πεύκων, Στέλιος Συμεωνίδης, σημείωσε ότι είναι "μεγάλη μέρα" όχι μόνο για το δήμο Πεύκης, αλλά και για όλους τους γύρω δήμους, ενώ ευχαριστώντας το ΣΚΑΪ για την πρωτοβουλία του, τόνισε ότι "ένας δεν φτάνει, αλλά πολλοί μαζί μπορούμε να κάνουμε τα πάντα".

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, Γιώργος Χωραφάς, χαρακτήρισε "συγκινητική" την προσέλευση του κόσμου, προσθέτοντας ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να ανταποδώσουμε στον πλανήτη όσα μας έχει προσφέρει.

Υπενθυμίζεται ότι ως χορηγός επικοινωνίας, ο ΣΚΑΪ στηρίζει όλες τις «πράσινες» δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του 50ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Στόχος όλων, η άμεση κοινωνική ευαισθητοποίηση σε θέματα περιβάλλοντος και οικολογίας και επιθυμία να αποτελέσει παράδειγμα για ανάληψη οικολογικής δράσης.
Πηγή: skai.gr