"Σκοτώνουν" τα δέντρα όταν γεράσουν...

Ένα πρωτοφανές οικολογικό έγκλημα καταγγέλλουν φορείς και κάτοικοι στο Λουτράκι ότι εξελίσσεται στο στρατόπεδο της Σχολής Μηχανικού. Υποστηρίζουν πως κόβονται ανεξέλεγκτα εκατοντάδες υπεραιωνόβια δέντρα, δίχως λόγο και αιτία, καταστρέφοντας ένα από τα πιο πλούσια δάση της Κορινθίας.

Ο ΣΚΑΪ παρουσίασε στο τηλεοπτικό δελτίο των 21:00 φωτογραφίες – ντοκουμέντο που προέρχονται μέσα από το στρατόπεδο της Σχολής Μηχανικού. Σε αυτές αποτυπώνονται δεκάδες υπεραιωνόβια δέντρα ξεριζωμένα.

Ο πρόεδρος Οικολογικού Συλλόγου Κορίνθου Βασίλης Κέλλαρης τόνισε ότι πρόκειται για 700 περίπου δέντρα ηλικίας 100 ετών που κινδυνεύουν να χαθούν όλα.

Περιβαλλοντικοί φορείς της περιοχής, καταγγέλλουν πως η κοπή των δέντρων, ξεκίνησε το Μάρτιο, όταν άλλαξε διοικητής στο στρατόπεδο.

Στις 3 Απριλίου, το Δασαρχείο Κορίνθου ενέκρινε την υλοτομία - κλαδονομή των δέντρων, για την αποφυγή ατυχημάτων, υπό την προϋπόθεση όμως, στα υγιή δέντρα, η κλαδονομή να γίνει πάνω από τη διχάλα.

Στις φωτογραφίες που εξασφάλισε ο ΣΚΑΪ όμως, φαίνεται ξεκάθαρα πως τα δέντρα, κόπηκαν από τη ρίζα, ενώ το Δασαρχείο της περιοχής, δεν έχει εξουσιοδότηση για να επέμβει μέσα στο στρατόπεδο.

Κάτοικοι και φορείς του Λουτρακίου πάντως, ζητούν την παρέμβαση του υπουργού Εθνικής Αμύνης, για να σταματήσει όπως λένε, αυτή την οικολογική καταστροφή.
Πηγή: skai.gr