Ταζ Μαχάλ: Στο μνημείο της αγάπης ο Ντόναλντ κι η Μελάνια Τραμπ (pic)

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεν συνηθίζει να επισκέπτεται πολιτιστικά αξιοθέατα κατά τη διάρκεια των διπλωματικών ταξιδιών του, όμως σήμερα βγήκε χρόνο για να δει από κοντά το εμβληματικό Ταζ Μαχάλ της Ινδίας μαζί με τη σύζυγό του Μελάνια.

Το ζεύγος Τραμπ, που βρίσκεται στην Ινδία για ένα ταξίδι 36 ωρών, έκανε μια στάση στην πόλη Άγκρα για να επισκεφθεί το εντυπωσιακό μνημείο, που χτίστηκε τον 17ο αιώνα από τον αυτοκράτορα Σαχ Τζαχάν ως μαυσωλείο για την αγαπημένη βασίλισσά του Μουμτάζ Μαχάλ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, η Πρώτη Κυρία και οι συνεργάτες τους είχαν μια αποκλειστική περιήγηση στο Ταζ Μαχάλ, όπου τα αδέσποτα ζώα τα είχαν μαζέψει οι αρχές μέρες πριν και σε όλους τους υπόλοιπους τουρίστες, ακόμα και σε εκείνους που είχαν κάνει κρατήσεις μέσω διαδικτύου μήνες νωρίτερα, απαγορεύτηκε η είσοδος στο μνημείο για έξι ώρες, έγινε γνωστό από έναν εκπρόσωπο τύπου της αστυνομίας.

Ο Τραμπ και η Μελάνια έβγαλαν φωτογραφίες με φόντο το Ταζ Μαχάλ και περιηγήθηκαν στο συγκρότημα, με τη συνοδεία ενός ξεναγού που τους ενημέρωσε για την ιστορία του μνημείου και την αρχιτεκτονική του.

Οι δυο τους κουβέντιαζαν μεταξύ τους και που και που κρατούσε ο ένας το χέρι του άλλου.

«Το Ταζ Μαχάλ προκαλεί δέος. Μια διαχρονική απόδειξη της πλούσιας και ποικίλης ομορφιάς του ινδικού πολιτισμού. Σε ευχαριστώ, Ινδία!» έγραψαν οι Τραμπ στο βιβλίο των επισκεπτών, στο οποίο και οι δύο υπέγραψαν.

Η επίσκεψη του ζευγαριού ήταν σύντομη, ωστόσο η Αρχαιολογική Επιθεώρηση της Ινδίας που επιβλέπει το μνημείο και η διοίκηση της πόλης Άγκρα, όπως και η αστυνομία εργάστηκαν σκληρά εδώ και εβδομάδες για να διασφαλίσουν ότι οι εκλεκτοί επισκέπτες δεν θα συναντούσαν κανένα πρόβλημα.

«Όλα τα αδέσποτα ζώα στην περιοχή, αγελάδες, σκυλιά και μαϊμούδες, μαζεύτηκαν και απομακρύνθηκαν» σημείωσε ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας της Άγκρα Σουμπχάς Τσαντ.

Η κόρη του Τραμπ και σύμβουλός του Ιβάνκα Τραμπ πόζαρε, επίσης, με τον σύζυγό της Τζάρεντ Κούσνερ με φόντο το Ταζ Μαχάλ.

Το προσωπικό ασφαλείας του προεδρικού ζεύγους των ΗΠΑ ήταν ορατό γύρω από το άδειο συγκρότημα.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: AP

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ