Πώς η τεχνολογία μας προσέφερε ένα νέο ολοκαίνουριο τραγούδι των Nirvana (vid)

Ένα τραγούδι διάρκειας τριών λεπτών, με έναν ήχο που θυμίζει με την πρώτη τον γνώριμο, χαρακτηριστικό ήχο των Nirvana δημιούργησε ο YouTuber, Φανκ Τέρκι καταφέροντας να γίνει βασικό θέμα συζήτησης στα σοσιαλ μίντια.

Ο Τέρκι πέτυχε να αναπαράξει τον ήχο του θρυλικού συγκροτήματος, χρησιμοποιώντας το lyrics.rip για να κατεβάσει πρώτα όλους τους στίχους των Nirvana, έτσι ώστε να συνθέσει νέους με τη βοήθεια της Αλυσίδας Μάρκοφ (της τυχαίας σύνθεσης ενός αποτελέσματος με βάση συγκεκριμένα δεδομένα).

Στο νέο τραγούδι, με τίτλο ''Smother'', τραγουδά ο ίδιος από την κουζίνα του σπιτιού του, και ζητά συγγνώμη από τον ντράμερ των Nirvana, Ντέιβ Γκρόλ, μιας και χρησιμοποίησε ντραμ από τον υπολογιστή. 

''Όλα τα φωνητικά και η μουσική είναι δικά μου, με εμένα στο μιξάζ, ηχογραφημένα στην κουζίνα μου με μια φτηνή ηλεκτρική κιθάρα, ένα χάλια μικρόφωνο και ένα παλιό αντίγραφο του ProTools. [...] Ξέρω πως ο Ντέιβ Γκρόλ μισεί τα ντραμ του υπολογιστή, αλλά ήταν το καλύτερο που μπορούσα να έχω. Συγγνώμη Ντέιβ, εξακολουθώ να σ' αγαπώ'' γράφει στην περιγραφεί του βίντεο στο YouTube.

Ακούστε το Smother

Με τον ίδιο τρόπο, ο Τέρκι έχει δημιουργήσει κομμάτια στο στυλ άλλων μεγάλων συγκροτημάτων όπως οι Red Hot Chili Peppers, οι Metallica, οι AC/DC και οι Nickelback. 

Πηγή: must