Οι Πρωτοπόροι που Διαμορφώνουν το αύριο : Emma Camp

Ο κοινός στόχος για την συνεισφορά στον πλανήτη και τη βελτίωση της ανθρωπότητας οδήγησε στην αποκλειστική σειρά του ΣΚΑΙ σε συνεργασία με την ROLEX, που παρουσιάζει τις ιστορίες ξεχωριστών προσωπικοτήτων.

Γυναίκες και άνδρες με πρωτοποριακό πνεύμα, που κατάφεραν να δημιουργήσουν έργα και ιδέες με όραμα να κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο και αναδείχτηκαν μέσα από  το θεσμό των βραβείων της Rolex, τα οποία  τιμούν, προάγουν και ενθαρρύνουν πρωτοπόρους , στους τομείς του περιβάλλοντος, της έρευνας, των επιστημών και της υγείας, της πολιτιστικής κληρονομιάς και της εφαρμοσμένης τεχνολογίας. 
Σε αυτό το επεισόδιο θα γνωρίσουμε τη Emma Camp , μια ισχυρή προσωπικότητα, που κύριο μέλημα της, είναι να εξερευνεί τον κόσμο και με την μελέτη της, να ανακαλύπτει κοράλλια, που καταφέρνουν να ζουν σε πολύ εχθρικά περιβάλλοντα .
Έχει ανακαλύψει κοράλλια, που ζουν σε μέρη, με υποτροπικό και τροπικό κλίμα, σε θαλάσσιες ακτές και λιμνοθάλασσες. Αρκετά εχθρικά περιβάλλοντα, πολύ ζεστά, πολύ όξινες και πολύ χαμηλές συνθήκες οξυγόνου.

Αυτό είναι ενδιαφέρον, γιατί γίνεται σε συνθήκες κλιματικής αλλαγής , όταν δηλαδή, ένα εκατομμύριο είδη, απειλούνται με εξαφάνιση. Το 1/3 των κοραλλιογενών υφάλων, κινδυνεύει να εξαφανιστεί, τα τροπικά δάση μετατρέπονται σε σαβάνες, ενώ η υποβάθμιση της γης , έχει μειώσει την παραγωγικότητα στο 23% των εδαφών της. 

Το γεγονός ότι ανακάλυψε κοράλλια, ικανά να ζουν σε αυτές τις συνθήκες, βοηθάει να κατανοήσουμε, πώς θα μπορούν τα κοράλλια να επιβιώσουν στο μέλλον. 
Μακάρι η Emma Camp, να δώσει το έναυσμα για νέους τρόπους σκέψης κ αντιμετώπισης σημαντικών προβλημάτων, σε διάφορες περιοχές του πλανήτη και να εμπνεύσει  και  άλλους ανθρώπους, να παλέψουν για ένα καλύτερο κόσμο


Το επεισόδιο θα αναρτηθεί στο skaitv, ενώ  για περισσότερες πληροφορίες  για την Emma Camp , επισκεφτείτε το  www.rolex.org  
 

Πηγή: skai.gr