Ο ηθοποιός Chris Hemsworth αφήνει για λίγο την υποκριτική λόγω κινδύνου Αλτσχάιμερ

Ο Κρις Χέμσγουορθ αποκάλυψε, επίσης, ότι ο παππούς του πάσχει αυτή τη στιγμή από άνοια και ότι η ασθένεια είναι κάτι που έχει επηρεάσει την οικογένειά του

Ο ηθοποιός Κρις Χέμσγουορθ αποκάλυψε ότι κάνει διάλειμμα από την υποκριτική, αφού ανακάλυψε ότι έχει ανησυχητικά υψηλή προδιάθεση για τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Ο ηθοποιός γυρίζει πρόσφατα τη νέα του σειρά ντοκιμαντέρ «Limitless», η οποία, όπως υποδηλώνει και το όνομά της, περιλαμβάνει τον ίδιο να βρίσκει τρόπους να ωθήσει τον εαυτό του στα όρια της σωματικής του αντοχής, καθώς εξερευνά πώς κάποιος μπορεί να «πετύχει» μεγαλύτερες πιθανότητες μακροζωίας. 

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, ο ηθοποιός του Thor έκανε διάφορα γενετικά τεστ και ανακάλυψε ότι φέρει δύο αντίγραφα ενός γονιδίου, που έχουν εξαιρετικά στενή σχέση με τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Όπως αποκάλυψε ο γιατρός που έκανε τις γενετικές εξετάσεις του ηθοποιού, μόνο το 3% του πληθυσμού έχει το συγκεκριμένο διπλό αντίγραφο του γονιδίου, το οποίο αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου κατά 8-10%.

Όπως εξηγεί ο ίδιος στο «Vanity Fair», η ανακάλυψη αυτή ώθησε τον ηθοποιό να πάρει κάποια άδεια. «Πραγματικά πυροδότησε κάτι μέσα μου, ώστε να θέλω να πάρω κάποια άδεια. Θα πάω σπίτι και θα είμαι με τα παιδιά και τη γυναίκα μου», είπε.

Ο Κρις Χέμσγουορθ αποκάλυψε, επίσης, ότι ο παππούς του πάσχει αυτή τη στιγμή από άνοια και ότι η ασθένεια είναι κάτι που έχει επηρεάσει την οικογένειά του. 

Η νέα σειρά «Limitless» είναι διαθέσιμη για να την παρακολουθήσετε στο National Geographic.
 

Πηγή: skai.gr