Κορωνοϊός - Μαγιόρκα: Αστυνομικοί κάνουν «καντάδες» στους πολίτες για να τους εμψυχώσουν (Vid)

Μπορεί παγκοσμίως ο κόσμος να είναι κλεισμένος στα σπίτια στο πλαίσιο της αποφυγής της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ωστόσο δεν εκλείπουν ευχάριστες πράξεις αλληλεγγύης και ανθρωπιάς που σπάνε τη μονοτονία των ημερών και χρωματίζουν το γκρίζο σύννεφο σε αυτές.

Στην Αλγαΐδα στην Μαγιόρκα της Ισπανίας, όπου επίσης απαγορεύεται η κυκλοφορία πολιτών, οι αστυνομικοί που περιπολούν για να διαφυλάξουν ότι ο περιορισμός τηρείται βρήκαν έναν πολύ όμορφο τρόπο για να αναπτερώσουν το ηθικό των «εγκλωβισμένων» στα σπίτια τους.

Στο βίντεο φαίνεται οι αστυνομικοί να κατεβαίνουν από τα περιπολικά τους, με μουσικά όργανα και αρχίζουν να κάνουν καντάδα στους πολίτες!

«Έχετε διάθεση να τραγουδήσετε;» φωνάζει ένας από τους αστυνομικούς, κρατώντας μια κιθάρα και κατόπιν αρχίσει να παίζει το καταλανικό παιδικό τραγούδι «Joan Petit Quan Balla». 

Ενώ οι συνάδελφοί του στροβιλίζονται με τις νότες και χειροκροτούν, οι κάτοικοι της συνοικίας βγαίνουν στα μπαλκόνια τους και παίρνουν μέρος στο δρώμενο, ξεσπώντας σε επευφημίες. 

Το θέαμα με τους αστυνομικούς που κάνουν καντάδα και το οποίο σύντομα έγινε viral στην Ισπανία (και όχι μόνο) αποτελεί μια άλλη εικόνα των μίνι «συναυλιών» που πραγματοποιούνται στην Ιταλία και την Ισπανία, δύο χώρες που, μεταξύ άλλων, έχουν επιβάλει αυστηρούς περιορισμούς στην ελευθερία

Δείτε το βίντεο που έγινε viral:α

Πηγή: skai.gr