Η ελληνική λέξη που ενέπνευσε τον Χάρι και τη Μέγκαν

Το όνομα του φιλανθρωπικού ιδρύματος που έχουν στα σκαριά αποκάλυψαν ο πρίγκηπας Χάρι και η Μέγκαν Μάρκλ μετά το «φρένο» της Βασίλισσας Ελισάβετ στα αρχικά τους σχέδια για χρήση του εμπορικού σήματος «Royal Sussex».

Το ίδρυμα θα έχει το όνομα  Archewell και θα ξεκινήσει να λειτουργεί μετά την κρίση του κορωνοϊού «όταν έρθει η σωστή ώρα».

Ο Χάρι και η Μέγκαν αποκάλυψαν ότι εμπνεύστηκαν το όνομα του ιδρύματος αλλά και το όνομα που έδωσαν στον γιο τους Άρτσι, από την ελληνική λέξη «Αρχή» που όπως εξηγούν στο αγγλόφωνο κοινό σημαίνει «η πηγή της δράσης».

Αποκάλυψαν επίσης, πως η ιδέα της χρήσης της λέξης  Arche είχε πέσει στο τραπέζι πριν από το όνομα Sussex Royal.

«Το όνομα Archewell συνδυάζει μια αρχαία λέξη για την δύναμη και την δράση και μια ακόμη που παραπέμπει στις βαθύτερες πηγές που όλοι πρέπει να βαζισόμαστε», αναφέρουν ο Χάρι και η Μέγκαν.

Σύμφωνα με τα βρετανικά δημοσιεύματα, το ίδρυμα Archewell θα προσφέρει εθελοντικές υπηρεσίες ενώ ιστότοπο που θα δημιουργηθεί θα υπάρχει εκπαιδευτικό υλικό.

«Όπως και εσείς, επικεντρωνόμαστε τώρα στην στήριξη των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας πανδημίας του COVID-19 αλλά καθώς έγιναν γνωστές πληροφορίες (για το ίδρυμα) νιώσαμε την  υποχρέωση να μοιραστούμε την ιστορία πίσω από αυτό το εγχείρημα», αναφέρει το ζευγάρι.

Πηγή: skai.gr