Ενήλικες στην Αίθουσα»: Τι είπε στον ΣΚΑΪ ο «Βαρουφάκης» Χρήστος Λούλης

Πανελλήνια πρεμιέρα έκανε το Σάββατο 28/09 η πολυσυζητημένη ταινία του Κώστα Γαβρά «Ενήλικοι στην Αίθουσα» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.


Μάλιστα το 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας- Νύχτες Πρεμιέρας τίμησε τον Κώστα Γαβρά απονέμοντας του το βραβείο «Γιώργος Τζιώτζιος» (που θεσπίστηκε στη μνήμη του ιδρυτή και εμπνευστή της διοργάνωσης) για το σύνολο της προσφοράς του στον κινηματογράφο και τον πολιτισμό  κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης που πραγματοποιήθηκε το ίδιο βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.


Για μένα είναι απόψε μια πολύ ειδική βραδιά. Μια βραδιά που δεν ξέρω πώς να τη χαρακτηρίσω. Ίσως να πω παράδοξη. Έχω βρεθεί σε βραδιές σαν και αυτή.

Ωστόσο, καμία δεν μοιάζει με τη σημερινή. Γιατί είναι η πρώτη φορά που το ελληνικό κοινό βλέπει μία ταινία μου, ενώ ήδη ξέρει την ιστορία που θα αφηγηθώ. Καθένας από εσάς έχει δει το φιλμ το δικό του, το έχει σκεφτεί. Και το καταλαβαίνω. Πάνε δέκα χρόνια που ζείτε σε αυτή την κατάσταση και με όλους αυτούς τους χαρακτήρες και τα ξέρετε σχεδόν όλα. Γι' αυτό ήθελα απόψε να σας παρακαλέσω να δείτε το δικό μου φιλμ, την ιδέα μου πάνω σε αυτή την κατάσταση που ξέρετε πολύ καλά, αφήνοντας το δικό σας για λίγο στην άκρη. Και ύστερα να κάνετε τη σύγκριση και να το συζητήσετε. Η παράκληση που σας κάνω είναι να το δείτε χωριστά» δήλωσε ο Κώστας Γαβράς παραλαμβάνοντας το βραβείο από τον καλλιτεχνικό διευθυντή των Νυχτών Πρεμιέρας, Λουκά Κατσίκα, ενώ το κοινό στην αίθουσα τον χειροκροτούσε όρθιο.

Στη συνέχεια, ο σκηνοθέτης κάλεσε στη σκηνή τους ηθοποιούς (Χρήστο Λούλη, Αλέξανδρο Μπουρδούμη, Δημήτρη Τάρλοου, Χρήστο Στέργιογλου, Γιώργο Χωραφά) που συμμετέχουν στο «Ενήλικοι στην Αίθουσα» καθώς και τον επικεφαλής του ΜεΡΑ 25 Γιάνη Βαρουφάκη, πάνω στο βιβλίο του οποίου βασίστηκε η ταινία του.

«Χωρίς αυτούς, χωρίς τη βοήθεια των ηθοποιών, των συνεργατών μου και των τεχνικών που βρίσκονται απόψε μέσα στην αίθουσα, δεν θα γινόταν ποτέ αυτή η ταινία» είπε ο Κώστας Γαβράς ευχαριστώντας τον διευθυντή φωτογραφίας του Γιώργου Αρβανίτη, τους συμπαραγωγούς του και τη σύζυγο και παραγωγό του, Μισέλ Ρέι Γαβράς.

Για την ταινία που θα αρχίσει να προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες από τις 3 του Οκτώβρη, τις προκλήσεις του ρόλου του, σαν Γιάνη Βαρουφάκη μίλησε στον ΣΚΑΙ ο Χρήστος Λούλης.

Όπως ανέφερε ο ηθοποιός το να ενσαρκώσει τον πρώην Υπουργό Οικονομικών δεν ήταν τελικά κάτι δύσκολο καθώς η παρουσία του κου Βαρουφάκη στα πολιτικά πράγματα αλλά και οι αναμνήσεις από την περίοδο της υπουργίας του την κρίσιμη περίοδο του 15 τον κάνει εξαιρετικά οικείο ως βίωμα.

Μάλιστα όπως τόνισε το γεγονός πως ο ίδιος ο πολίτης ήταν κατά του όχι, δεν τον απέτρεψε από το να υποδυθεί με επιτυχία τον κο Βαρουφάκη καθώς κινητήριος δύναμη για τον ηθοποιό είναι το πάθος, χαρακτηριστικό το οποίο εξάλλου έχει και ο χαρακτήρας του Γιάνη Βαρουφάκη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ 

Πηγή: skai.gr