«Αγρίεψε» η Ελισάβετ: Στοπ στο σήμα Royal Sussex για Χάρι και Μέγκαν

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Η βασίλισσα Ελισάβετ και ανώτεροι αξιωματούχοι του Παλατιού του Μπάκιγχαμ πιστεύεται ότι αποφάσισαν να μην επιτρέψουν στον Δούκα και τη Δούκισσα του Σάσεξ, πρίγκιπα Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ, να χρησιμοποιήσουν ως εμπορικό σήμα τους τον βασιλικό τίτλο 'Royal Sussex' στην προσπάθειά τους να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι έχοντας επιλέξει να μην είναι πλέον ενεργά μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Daily Mail, η απόφαση λήφθηκε μετά από συνομιλίες που περιγράφονται ως «περίπλοκες».

Το ζευγάρι, που έχει μετακομίσει στον Καναδά, έχει ήδη πληρώσει δεκάδες χιλιάδες λίρες για το στήσιμο μιας ιστοσελίδας με τον τίτλο 'Royal Sussex' και έχει κινηθεί για τη νομική κατοχύρωση του ίδιου τίτλου ως εμπορικού σήματος για μια σειρά προϊόντων και δραστηριοτήτων, από είδη ένδυσης έως είδη γραφικής ύλης.

Επιπρόσθετα, έχουν αρχίσει ενέργειες για να ιδρύσουν ένα νέο φιλανθρωπικό ίδρυμα με τίτλο 'Sussex Royal, Το Ίδρυμα του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ'.

Πάντως, πηγές από το Παλάτι τη νύχτα της Τρίτης δήλωναν ότι ναι μεν η χρήση του τίτλου για εμπορικούς σκοπούς έπρεπε να επανεξεταστεί, αλλά σημείωναν πως οι συνομιλίες συνεχίζονται.

Η Mail συμπληρώνει πως το ζευγάρι έχει αποδεχθεί ότι θα πρέπει να αναζητήσει μία νέα εμπορική επωνυμία για την επιχειρηματική του δραστηριότητα μακριά από τη βασιλική οικογένεια.