Ανοίγει το θέατρο Λυκαβηττού

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων που ξεσήκωσε το αιφνίδιο σφράγισμα του θεάτρου Λυκαβηττού την περασμένη Πέμπτη, ο δήμος Αθηναίων προχώρησε το βράδυ της Δευτέρας σε άνοιγμα του χώρου.

Ήδη, πολλοί από τους διοργανωτές ακύρωσαν τις προγραμματισμένες εκεί συναυλίες και άλλοι αναζήτησαν νέους χώρους διεξαγωγής.

Αιτιολογώντας την απόφασή του ο Δήμος, κάνει λόγο για νέα επιστολή της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης, συνοδευμένη από εκθέσεις πραγματογνωμοσύνης, για καταλληλόλητα του θεάτρου.

Ωστόσο, αφήνει αιχμές εναντίον της Εταιρείας, κάνοντας λόγο για εσφαλμένες και πλημμελείς προϋποθέσεις, στις οποίες στηρίχθηκε η αρχική αίτησή της για άμεση αναστολή λειτουργίας του Λυκαβηττού.

Παράλληλα, επιρρίπτει ευθύνες στον καλλιτεχνικό διευθυντή του Ελληνικού Φεστιβάλ, Γιώργο Λούκο, καθώς όπως υποστηρίζει ξέχασε να αποστείλει έκθεση πραγματογνωμοσύνης του καθηγητή Παναγιώτη Καρύδη για τη μη επικινδυνότητα του θεάτρου.

Σε ανακοίνωσή του το Ελληνικό Φεστιβάλ αντικρούει τον συγκεκριμένο ισχυρισμό, κάνοντας λόγο για άμεση διαβίβαση της αυτοψίας Καρύδη σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αναπτύσσοντας παράλληλα όλο το χρονικό των γεγονότων.

Στην ανακοίνωσή του, το Φεστιβάλ διευκρινίζει ότι παραμονή εκτέλεσης της σφράγισης, η ΕΤΑ ζήτησε με νέο κατεπείγον έγγραφό της από τον Δήμο τη μη σφράγιση του Θεάτρου, μνημονεύοντας την έκθεση Καρύδη εντούτοις, ο Δήμος επέμεινε στην αρχική απόφασή του, διότι τη νέα έκθεση δεν υπέγραφαν οι μηχανικοί που συνέταξαν την αρχική έκθεση, αλλά ο Προϊστάμενός τους στην Τεχνική Υπηρεσία.

Πηγή: skai.gr