Κλείσιμο

Με ελληνικό χρώμα

Δύο κορυφαίοι του παγκόσμιου κινηματογράφου, ο ηθοποιός και παραγωγός Τομ Χανκς και ο σκηνοθέτης και παραγωγός Στίβεν Σπίλμπεργκ ολοκληρώνουν αυτές τις μέρες την παραγωγή της πιο ακριβής τηλεοπτικής σειράς όλων των εποχών

Πρόκειται για μια σειρά δέκα επεισοδίων, με τίτλο \"Ο Ειρηνικός\" (The Pacific), η οποία αναφέρεται στις περιπέτειες και την οδύσσεια τριών Αμερικανών πεζοναυτών κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο στην ευρύτερη περιοχή της Αυστραλίας και η οποία θα έχει και ελληνικό χρώμα!

Το σίριαλ, που θα κοστίσει 330 εκατομμύρια δολάρια, γυρίστηκε σε περιοχές της Βόρειας Κουηνσλάνδης και της Μελβούρνης, όπου το 1943 στάθμευε μεγάλη μεραρχία Αμερικανικών δυνάμεων που ανέμεναν την επικείμενη Ιαπωνική εισβολή στην Αυστραλία, κάτι που δεν έγινε.

Ένα από τα επεισόδια εξελίσσεται στη Μελβούρνη, έχει καθαρά ελληνικό περιεχόμενο. Ένας από τους τρεις πεζοναύτες ενώ βρίσκεται στη Μελβούρνη όλως τυχαίως συνάντησε μια Ελληνίδα.

Η συνάντηση αυτή έγινε η αφορμή να γνωρίσει ο Αμερικάνος πεζοναύτης καλύτερα όχι μόνο την Στέλλα, αλλά την οικογένειά της και την ελληνική παροικία της Μελβούρνης αλλά και τη Μικρασιατική καταστροφή! Η οικογένεια της Στέλλας είχε μεταναστεύσει από την Μικρά Ασία στην Αυστραλία.

Ένα μέρος του σημερινού προαστίου Κάρλτον διαμορφώθηκε για να δώσει την παλιά εικόνα του \"ελληνικού\" δρόμου Lonsdale Street, που βρίσκεται στο κέντρο της Μελβούρνης και όπου ακόμα και σήμερα γίνονται οι μεγάλες εκδηλώσεις της ομογένειας.

Το αυστραλιανό κανάλι \"7\" σε συνεργασία με τις αμερικανικές κινηματογραφικές εταιρείες Playtone και DreamWorks Television, που ανέλαβαν την κινηματογράφηση της παραγωγής, αξιοποίησαν στοιχεία των ελληνικών αρχείων Δαρδάλη του Εθνικού Κέντρου Ελληνικών Μελετών και Ερευνών (ΕΚΕΜΕ) του πανεπιστημίου La Trobe, για να διαμορφώσουν τα σκηνικά της ελληνικής παροικίας του 1943 και να αποδοθεί όσο πιο αυθεντικά γίνεται η συγκεκριμένη εποχή.

Τον συντονισμό και επιλογή των ελληνικών συμμετοχών είχε αναλάβει ο Σταύρος Πέτρου.

Το σίριαλ αυτό θα γίνει ακόμη μια αφορμή να γνωρίσουν όχι μόνο οι Αυστραλοί, αλλά και όλος ο κόσμος, που θα δει το \"The Pacific\", την έντονη παρουσία των Ελλήνων στην Αυστραλία την εποχή του \'40 και την ύπαρξης μιας \"μικρής Ελλάδας\" στην Μελβούρνη.
Πηγή: skai.gr