Μαχαιρίτσας: Η τελευταία συναυλία του στο Βόλο και εκείνη που δεν πρόλαβε

Στη γενέτειρά του στο Βόλο έμελλε να δώσει την τελευταία παράσταση της σπουδαίας μουσικής του καριέρας ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο οποίος έφυγε από τη ζωή έπειτα από καρδιακό επεισόδιο στις 9 Σεπτεμβρίου.

Τρεις μόλις ημέρες πριν, στις 6 Σεπτεμβρίου, μέσα στο κατάμεστο ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στον Βόλο, για μία ακόμη φορά από τις αμέτρητες, έδινε μαζί με τον «αδερφό» του όπως τον αποκαλούσε, Νίκο Πορτοκάλογλου, την ιστορικότερη, όπως αποδείχθηκε, παράσταση της ζωής του.

Οι δύο μουσικοί, αφού ξεσήκωσαν και συγκίνησαν το πιστό τους κοινό με τους ήχους των διαχρονικών τους επιτυχιών, λίγο πριν τελειώσει η συναυλία είχαν ένα σύντομο διάλογο, ενόψει μάλιστα της επόμενης συναυλίας των δύο τους που ήταν προγραμματισμένη για τις 10 Σεπτεμβρίου στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας ρωτάει επί σκηνής το Νίκο Πορτοκάλογλου αν στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου σκοπεύει να παραμείνει στο Βόλο, με τον αδερφικό του φίλο (και συντοπίτη) να αποκρίνεται ότι θα φύγει κατευθείαν για Αθήνα.
  
Επιστρέφοντας την ερώτηση στο Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, ο ίδιος απαντά ότι πρόθεση του είναι να παραμείνει στο σπίτι του στο Φτελιό (τοπικιστικός χαρακτηρισμός της περιοχής Πτελεός Μαγνησίας) προκειμένου να ξεκουραστεί και να κάνει τα μπάνια του.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας δεν πρόλαβε να δώσει μία ακόμη μεγαλειώδη συναυλία φιλανθρωπικού χαρακτήρα για τους σκοπούς της οργάνωσης «Μαζί για το Παιδί» που ήταν προγραμματισμένη για την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας ο σπουδαίος καλλιτέχνης εντοπίστηκε από την κόρη του στο σπίτι του στον Πτελεό χωρίς τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Βόλου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Πέρασε έτσι στο πάνθεον των σπουδαίων καλλιτεχνών που μετακόμισαν τόσο νωρίς και τόσο ξαφνικά στη γειτονιά των Αγγέλων.



Πηγή: skai.gr - Δημήτρης Αϋφαντής