Aida: Η εμβληματική όπερα του Βέρντι υπό την Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών

Η θεαματική όπερα του Τζιουζέπε Βέρντι Αΐντα για τη Φιλαρμόνια Oρχήστρα Αθηνών, με μια διεθνή συμπαραγωγή σε συνεργασία με λυρικούς καλλιτέχνες και καλλιτεχνικούς φορείς από πολλές χώρες του κόσμου.

Η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών, η Εταιρία Λυρικού Θεάτρου Ελλάδος, η γερμανική Opera Classica Europa και η Opera Constanza από τη Ρουμανία παρουσιάζουν το αγαπημένο έργο του Βέρντι σε δύο μοναδικές παραστάσεις: Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Πέτρας Πετρούπολης και ώρα έναρξης στις 20:30 και το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιώς και ώρα έναρξης 20:30.
 
Περισσότεροι από 100 καλλιτέχνες, σολίστ, χορωδοί και μέλη της ορχήστρας ερμηνεύουν τις αθάνατες άριες και τα επιβλητικά χορωδιακά της όπερας. Στους κύριους ρόλους εμφανίζονται οι: Φίλιππος Μοδινός (Ρανταμές), Κασσάνδρα Δημοπούλου (’μνερις), Yamel Domort (Αΐντα), Bartozs Onufry Urbanowicz (Ράμφις), Jaime Eduardo Pialli (Αμονάσρο), Τζένη Δριβάλα (Ιέρεια) και Νικόλας Καραγκιαούρης (Βασιλιάς).

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Michael Vaccaro και τη μουσική διεύθυνση ο Βύρων Φιδετζής. 
   

Συμμετέχουν oi Χορωδίες: Ακαδημαϊκή Χορωδία Νέων Αθηνών, Χορωδία του Εθνικού Ωδείου, το ανδρικό τμήμα της Χορωδίας Νέας Σμύρνης και το ανδρικό τμήμα της Chorus "Nova".
 
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ