Βρετανία: Εξαφανίστηκε μυστηριωδώς γνωστό έργο του Bansky

Το γνωστό έργο του Bansky, που απεικονίζει έναν εργάτη να σπάει ένα από τα αστέρια της σημαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από ένα κτήριο στο Ντόβερ, στην Αγγλία.

Το έργο αυτό, που εξαφανίστηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο, είχε δημιουργηθεί το 2017 και συμβόλιζε το Brexit . Ένας κάτοικος του Ντόβερ, ο Ντείβιντ Τζόζεφ Ράιτ, δήλωσε στο CNN ότι το Σάββατο είδε σκαλωσιές τεσσάρων επιπέδων τοποθετημένες στο σημείο και το επόμενο κιόλας πρωί το έργο του Βansky είχε εξαφανιστεί.

Το συγκεκριμένο έργο ήταν σύμβολο για το Ντόβερ, του οποίου το λιμάνι συνδέει την Αγγλία με τη Γαλλία. Οι τουρίστες συνήθιζαν να τραβούν φωτογραφίες και σέλφι με το έργο του Bansky. Τόσο οι επισκέπτες όσο και οι κάτοικοι το θεωρούν αριστούργημα και μάλιστα δεν μπορούν να διανοηθούν τον λόγο που σβήστηκε.

Britain Brexit

Η Λίζα Γκριν-Τζόουνς σε δημοσίευση της στο Facebook είπε πως το γεγονός αυτό είναι «απόλυτη τραγωδία», επίσης αναφέρει πως φιλοξενούσε μια οικογένεια που το πρώτο πράγμα που ήθελαν να δουν στην πόλη ήταν το έργο του Bansky, πράγμα που πλέον είναι αδύνατο. 

Η οικογένεια Γκόντεν στην οποία ανήκει το κτήριο, στο παρελθόν, είχε εκφράσει την επιθυμία της να πουλήσει το έργο, σύμφωνα με την Telegraph. Σε δήλωσή της το 2017, η οικογένεια ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι σκεφτόμαστε τις επιλογές να κρατήσουμε, να σβήσουμε ή να πουλήσουμε το έργο».

Ένας άλλος κάτοικος του Ντόβερ, ο Πίτερ Γκάρστιν έγραψε στο twitter του: «Εκ μέρους των κατοίκων του Ντόβερ, θα ήθελα να καταγγείλω την εξαφάνιση του Bansky μας. Πρόκειται για πολιτισμικό βανδαλισμό σε ύψιστο βαθμό».

Ο Bansky, ωστόσο, δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο ακόμα για την εξαφάνιση του έργου του.

Britain Brexit

Πηγή: CNN.com