Η "Vitalina Varela" του Πέδρο Κόστα θριάμβευσε στο φεστιβάλ του Λοκάρνο

Η ταινία "Vitalina Varela" του πορτογάλου σκηνοθέτη Πέδρο Κόστα, το μελαγχολικό πορτραίτο μιας γυναίκας από το Πράσινο Ακρωτήρι που βρίσκεται στη Λισαβόνα για την ταφή του συζύγου της, θριάμβευσε στο 72ο φεστιβάλ του Λοκάρνο στην Ελβετία.

Η ταινία αφηγείται την ιστορία της Βιταλίνα, μιας χήρας που φθάνει στην πορτογαλική πρωτεύουσα μετά τον θάνατο του άνδρα της που την είχε αφήσει πριν από 25 χρόνια αναζητώντας δουλειά στην Ευρώπη.

Η ταινία απέσπασε τη Χρυσή Λεοπάρδαλη και επίσης χάρισε στην πρωταγωνίστρια --της οποίας η ταινία φέρει το όνομα-- τη Λεοπάρδαλη του Α' Γυναικείου Ρόλου για τη δυνατή της ερμηνεία.

Το φεστιβάλ, που πραγματοποιήθηκε από τις 7 έως τις 17 Αυγούστου, διεξάγεται στην πόλη του Λοκάρνο, στις όχθες της λίμνης Ματζόρε.

Το Ειδικό Βραβείο της επιτροπής δόθηκε στην ταινία "Height of the Wave" του Νοτιοκορεάτη Παρκ Τζονγκ-μπουμ. Ο Γάλλος Νταμιάν Μανιβέλ κέρδισε τη Λεοπάρδαλη καλύτερης σκηνοθεσίας για την ταινία του "Les enfants d'Isadora".

Ο Regis Myrupu απέσπασε τη Λεοπάρδαλη του Α' Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία "A Febre" του Βραζιλιάνου Μάγια Ντα-Ριν.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ