Η ταίνια "Nimic" του Λάνθιμου στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο

Γραμμένη από τον ίδιο το Γιώργο Λάνθιμο και τον Ευθύμη Φιλίππου, η μικρού μήκους ταινία «Nimic»
θα προβληθεί εκτός συναγωνισμού στο 72ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο.

Το «Nimic» είναι η νέα μικρού μήκους ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, στην οποία πρωταγωνιστούν ο Ματ Ντίλον και η Δάφνη Πατακιά, ενώ η διεύθυνση φωτογραφίας είναι του Ντιέγκο Γκαρσία.

Το σενάριο είναι γραμμένο από τον Γιώργο Λάνθιμο και τον Ευθύμη Φιλίππου, το μοντάζ υπογράφουν οι Ντομινίκ Λιούνγκ και Γιώργος Μαυροψαρίδης, ενώ οι εταιρίες παραγωγής του φιλμ η γερμανική Rekorder, η αμερικάνικη Merman και η βρετανική Droga5, οι οποίες ειδικεύονται σε διαφημιστικά, αλλά και σε κινηματογραφικά και τηλεοπτικά πρότζεκτ.

Στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ του Λοκάρνο, γράφεται για το φιλμ:

«Η συνάντηση ενός επαγγελματία βιολοντσελίστα με έναν άγνωστο άντρα στο μετρό θα έχει απροσδόκητες και οριακές συνέπειες στη ζωή του. Ο Γιώργος Λάνθιμος προτείνει μία πιο εκλεπτυσμένη κι ανάλαφρη εκδοχή των δυστοπικών του αλληγοριών, παίζοντας με τους χαρακτήρες και τις προσωπκότητές τους. Το αποτέλεσμα είναι ένα αποτελεσματικό θρίλερ, τοποθετημένο σ' ένα αφιλόξενο, αποστειρωμένο περιβάλλον και μέσα από τη σήμα-κατατεθέν φορμαλιστική ματιά του σκηνοθέτη...»

Στο 72ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο που διεξάγεται από τις 7 μέχρι και τις 17 Αυγούστου συμμετέχουν ακόμα, στο Διαγωνιστικό Τμήμα των Ταινιών Μικρού Μήκους το «Mom's Movie» της Στέλλας Κυριακοπούλου και το «Όλες οι Φωτιές η Φωτιά» του Ευθύμη Kosemund Σανίδη.
Πηγή: Πηγή: CNN Greece