«Έφυγε» ο ηθοποιός Ριπ Τορν

Ο Αμερικανός ηθοποιός Ριπ Τορν (Rip Torn), γνωστός από τις ερμηνείες του στις ταινίες «Men in Black» και «The Larry Sanders Show», πέθανε την Τρίτη στο σπίτι του στο Κονέκτικατ, σε ηλικία 88 ετών.

Ο Τόρν έχει αποσπάσει βραβείο Emmy, δυο Obies, καθώς και υποψηφιότητες Όσκαρ και Τόνι κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Kέρδισε Emmy για τη συμμετοχή του στο «The Larry Sanders Show» και ήταν υποψήφιος για Όσκαρ το 1984 για το ρόλο του ως πατέρας στη δραματική ταινία του Μάρτιν Ριτς, «Cross Creek».

Επιπλέον, κέρδισε υποψηφιότητα για βραβείο Tony για την πρώτη του ερμηνεία στο Broadway, ερμηνεύοντας τον σαδιστή γιο στο θεατρικό έργο του Τένεσι Γουίλιαμς «Sweet Bird of Youth». Στη συνέχεια αντικατέστησε τον Πολ Νιούμαν στο ρόλο του Τσανς Γουέιν. Ο Τορν, η συμπρωταγωνίστρια και σύζυγός του Ζεραλντίν Πέϊτζ καθώς και ο Νιούμαν, ερμήνευσαν τους ρόλους τους και στη μεταφορά του έργου στην μεγάλη οθόνη, το 1962.

Η πρώτη ταινία στην οποία συμμετείχε ο Ριπ Τορν ήταν το «Baby Doll» του Ελία Καζάν, το 1956. Νωρίτερα, είχε ολοκληρώσει τις σπουδές του στην υποκριτική στο Actors Studio στη Νέα Υόρκη.