Πέθανε ο θρυλικός μουσικός της Νέας Ορλεάνης Dr. John

Έφυγε από τη ζωή ο Dr. John, ένας μουσικός που κέρδισε έξι βραβεία Γκράμι και ήταν μέλος του Rock & Roll Hall of Fame. Η δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή από τα επίσημα social media του καλλιτέχνη και μεταδόθηκε από όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως ο Dr. John, που είχε γεννηθεί ως Malcolm John Rebennack το 1941, πέθανε «τα χαράματα» από ανακοπή καρδιάς.

Την είδηση για την απώλεια του κατόχου Grammy δημοσίευσε με δήλωσή της η οικογένεια, η οποία επιβεβαίωσε ότι ο θάνατος επήλθε από ανακοπή.

Ο Dr John είχε χαθεί από το 2017, όταν η υγεία του παρουσίασε ξαφνική επιδείνωση. Δύο χρόνια μετά, η καρδιά του δεν άντεξε και σταμάτησε να κτυπά. Είχε αποσυρθεί στην κατοικία του στη Νέα Ορλεάνη, την οποία ουδέποτε μπόρεσε να απαρνηθεί.

Η οικογένεια του σπουδαίου Αμερικανού μουσικού, ο οποίος «πάντρεψε» τη «μαύρη» με τη «λευκή» μουσική, ευχαρίστησε όλους όσους συνεργάστηκαν μαζί του αυτά τα δημιουργικά χρόνια.
Το ντεμπούτο του στη διεθνή σκηνή πραγματοποίησε το 1968, με το “Gris-Gris”, το οποίο περιείχε ήχους από ρυθμικό μπλουζ και ψυχεδελικό ροκ. Πολλές δημιουργίες του πλασαρίστηκαν στο Top 10, ενώ κέρδισε πολλά βραβεία Grammy, αποδεικνύοντας το αυθεντικό ταλέντο και τη δημιουργικότητά του.

Ήταν ο λευκός που βρήκε θέση ανάμεσα στους μαύρους στη Νέα Ορλεάνη και αυτό από μόνο του ήταν μία τεράστια επιτυχία.