Μπακογιάννης: Το Θεατρικό Μουσείο να γίνει ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό μουσείο

Τους χώρους του «Κέντρου Μελέτης και Έρευνας του Ελληνικού Θεάτρου-Θεατρικό Μουσείο» που αποτελούσε στο παρελθόν ένα από τα σημαντικότερα της Ευρώπης αλλά εδώ και μερικά χρόνια έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του, επισκέφθηκε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Με τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Θεατρικού Μουσείου Κώστα Γεωργουσόπουλο και τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Σταμάτη Φασουλή  συζήτησαν για τη σημερινή κατάσταση του Μουσείου εξαιτίας της αδράνειας του υπουργείου Πολιτισμού.

Σπάνια κειμήλια, το πολύτιμο ιστορικό αρχείο του, εκδόσεις, φωτογραφίες, κοστούμια αλλά και προσωπικά αντικείμενα μεγάλων πρωταγωνιστών του Ελληνικού Θεάτρου αποτελούν, μεταξύ άλλων, τον ανεκτίμητο θησαυρό που φιλοξενείται στους χώρους του στο κτίριο της οδού Ακαδημίας.
Οι άνθρωποι που δίνουν μάχη για να ξαναζωντανέψει το Θεατρικό Μουσείο και να αποτελέσει ένα σπουδαίο χώρο Πολιτισμού, ανοικτό και φιλόξενο για όλους, αναφέρθηκαν στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν όπως η χρηματοδότηση αλλά και η απόλυτη  εγκατάλειψη της περιοχής από τον Δήμο με αποτέλεσμα να είναι βρώμική, αφώτιστη και ανασφαλής. Έθεσαν μάλιστα το ζήτημα της μετεγκατάστασής του, όπως έχει προαναγγελθεί εδώ και καιρό αλλά δεν έχει γίνει.

«Για μας το Θεατρικό Μουσείο μπορεί να  αποτελέσει σπουδαίο κόμβο πολιτιστικής δραστηριότητας. Ο Δήμος Αθηναίων οφείλει να σταθεί δίπλα στους ανθρώπους του και να συμπεριφερθεί με το σεβασμό που αρμόζει σε αυτή την τεράστια πολιτιστική κληρονομία», τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων. Και πρόσθεσε ότι « το Θεατρικό Μουσείο μπορεί να γίνει ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό Μουσείο. Να αξιοποιήσουμε τους μοναδικούς ανεκτίμητους πολιτιστικούς του θησαυρούς  και να το κάνουμε πόλο έλξης όχι μόνο για τις Αθηναίες και τους Αθηναίους αλλά για όλους όσοι επισκέπτονται την πόλη».