Γνωρίζουμε τις ομορφιές της Καρύστου με την Enel Green Power Hellas και τον ΣΚΑΪ

Ο ΣΚΑΪ και η Enel Green Power Hellas, μας καλούν να περπατήσουμε και να γνωρίσουμε τις ομορφιές της Καρύστου.  Σας περιμένουμε την Κυριακή των Βαΐων, 21 Απριλίου στις 11.00, να περπατήσουμε μαζί και να ξεναγηθούμε στο μεσαιωνικό, ενετικό κάστρο Castello Rosso και στη γύρω περιοχή.

Στην πεζοπορία μας θα μας ξεναγήσουν μέλη από την τοπική αρχαιολογική υπηρεσία και θα μας συνοδεύσουν ως οδηγοί μέλη του λαογραφικού πολιτιστικού συλλόγου Καρύστου.

Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας μας θα περιηγηθούμε μέσα στο κάστρο και στην εκκλησία που βρίσκεται εκεί και είναι αφιερωμένη σήμερα στον προφήτη Ηλία,  ενώ στη συνέχεια θα περπατήσουμε περιμετρικά του κάστρου και θα μας δοθεί η ευκαιρία να απολαύσουμε τις καμάρες πάνω από τις οποίες περνούσε το Ρωμαϊκό υδραγωγείο.

Η διαδρομή είναι εύκολη (συντελεστής δυσκολίας 1) και μπορούν να λάβουν μέρος ακόμα και αρχάριοι.  Θα μας δώσει την ευκαιρία να γνωρίσουμε όμορφα σημεία της πόλης και να επισκεφτούμε ιστορικές γωνιές της.

Με συνοδοιπόρο την Enel Green Power Hellas που επενδύει στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Καφηρέα με τη δημιουργία αιολικών πάρκων ενώ παράλληλα προστατεύει κι αναβαθμίζει το φυσικό περιβάλλον αλλά κι ενισχύει την τοπική κοινότητα.

Η Enel Green Power Hellas θα διαθέτει το 3% των εσόδων από τις πωλήσεις ηλεκτρικού ρεύματος που παράγεται από τις ανεμογεννήτριες για την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών.
Ας σημειώσουμε, λοιπόν, την ημερομηνία και ας ακολουθήσουμε την πρόσκληση του ΣΚΑΪ και της Enel Green Power Hellas για μια ωραία δράση, που θα μας φτιάξει τη διάθεσή! Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια και καλή διάθεση!

Σημείο Συνάντησης η είσοδος του Castello Rosso στις 11 το πρωί.