Με απόφαση Παππά 629.561 ευρώ στην ταινία του Γαβρά για το βιβλίο Βαρουφάκη

Επιχορήγηση ύψους 629.561,45 στην νέα ταινία του Κώστα Γαβρά «Adults in a Room»  (Ενήλικοι στο δωμάτιο) αποφάσισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς.

Η ταινία που γυρίζεται αυτή την εποχή είναι βασισμένη στο βιβλίο του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη για τα γεγονότα της οικονομικής κρίσης του 2015.

Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Διαύγεια, το ποσό της επιχορήγησης ανέρχεται στο 35% του προϋπολογισμού των επιλέξιμων δαπανών, ήτοι στο ποσό των εξακοσίων είκοσι εννέα χιλιάδων πεντακοσίων εξήντα ένα ευρώ και σαράντα πέντε λεπτών (629.561,45 €).

Το ποσό της επιχορήγησης θα καθορισθεί επακριβώς μετά την υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου και την ολοκλήρωση του ελέγχου ολοκλήρωσης υλοποίησης και τον έλεγχο του επενδυτικού σχεδίου κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 30 του ν. 4487/2017, σε συνδυασμό με τα αναφερόμενα στο άρθρο 11 της υπ’ αρ. 923/2018 ΚΥΑ (Β΄ 1138).

Διαβάστε αναλυτικά την απόφαση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής

Τι λέει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής

Ο Νίκος Παππάς απάντησε στα δημοσιεύματα για την χρηματοδότηση του Κώστα Γαβρά. 


Ολόκληρη η ανακοίνωση του Ν. Παππά:
 
«Είμαστε περήφανοι για τη θεσμοθέτηση και εφαρμογή του πλαισίου για την ενίσχυση των οπτικοακουστικών παραγωγών που επιλέγουν την Ελλάδα για τα γυρίσματά τους.

Είμαστε ικανοποιημένοι που η πρωτοβουλία της Κυβέρνησης έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον 49 διεθνών και εγχώριων παραγωγών (38 εκ των οποίων έχουν εγκριθεί) και που η συνολική ιδιωτική επένδυση ξεπερνά τα 32 εκατ. ευρώ και οι νέες θέσεις εργασίας στον κλάδο τις 11.500.

Είμαστε ευτυχείς που ο Κώστας Γαβράς επέλεξε την Ελλάδα για τη νέα του ταινία.  

Είμαστε ξεκάθαροι πως δεν θα επιχειρούσαμε καμία είδους λογοκρισία στο σενάριό του. 

Ο οίστρος του μιντιακού συστήματος Μητσοτάκη-Μαρινάκη να δημιουργήσει έναν ακόμη αντιπερισπασμό στα “γαλαζοπράσινα” σκάνδαλα, οδηγεί σε νέα σπασμωδικά και κωμικά δημοσιεύματα.

Το κακογυρισμένο έργο τους, δεν κόβει πλέον εισιτήρια».