Η συγκλονιστική στιγμή της αποκάλυψης μίας μούμιας 2.500 ετών (VIDEO)

Σε μία εξαιρετική αποκάλυψη προχώρησαν οι αρχαιολόγοι στην Αίγυπτο. Εντόπισαν την σαρκοφάγο και μία μούμια 2.500 ετών ενός ισχυρού αρχαίου Αιγύπτιο ιερέα. 

Το άνοιγμα της σαρκοφάγου μεταδόθηκε ζωντανά από το Discovery Channel και διήρκησε δύο ώρες.

Οι αρχαιολόγοι περιέγραψαν την μούμια ως εξαιρετικά διατηρημένη και καλυμμένη από χρυσό ύφασμα. Εκτιμούν ότι πρόκειται για ένα ισχυρό αρχαίο ιερέα, έναν από τους πέντε Μεγάλους Ιερείς του Αιγύπτιου Θεού της σοφίας και της μαγείας, Θωθ. 

«Ποτέ στα 50 χρόνια μου στην αρχαιολογία δεν έχω βιώσει κάτι τέτοιο σε τόσο μεγάλη κλίμακα όπως αυτό. Τα ευρήματα εδώ είναι εντελώς ιδιαίτερα και πλήρως μοναδικά. Αυτό με κάνει να συνεχίζω. Αυτό με κρατά νέο και ζωντανό», είπε ο αιγυπτιολόγος, Ζαχί Χαβάς.  

Η αποκάλυψη έγινε στην περιοχή Αλ Γκορίφα περίπου 265 χιλιόμετρα μακριά από το Κάιρο. Οι ερευνητές την εντόπισαν μέσα σε ένα δαιδαλώδες δίκτυο αρχαίων τούνελ σε αρχαίο νεκροταφείο. 

Σε άλλο σημείο του νεκροταφείου βρέθηκαν δύο ακόμη μούμιες, εκ των οποίων η μία φέρεται να ανήκει σε γυναίκα. Μαζί της βρέθηκαν διάφορα αντικείμενα, όπως ένα επιτραπέζιο παιχνίδι και τα κόκκαλα του σκύλου της οικογενείας. 

Η νεκρόπολη εδώ και καιρό καλύπτεται από μυστήριο και δεν έχει ερευνηθεί πλήρως, αν και το 1927 βρέθηκε κοντά στο σημείο μία ακόμη σαρκοφάγος ενός ισχυρού ιερέα. Ωστόσο, η μούμια έλειπε από την σαρκοφάγο. 


Πηγή: skai.gr