Αυτοκτόνησε ο τραγουδιστής των The Prodigy, Κιθ Φλιντ

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών ο Kιθ Φλιντ, τραγουδιστής του δημοφιλούς βρετανικού συγκροτήματος ηλεκτρονικής μουσικής "the Prodigy".

O Φλιντ βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Εσσεξ το πρωί της Δευτέρας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του επίσημου λογαριασμού του συγκροτήματος στο instagram, ο θάνατος του οφείλεται σε αυτοκτονία.


Σε ανάρτηση του στο Instagram, ο καλύτερος φίλος του Κιθ Φλιντ, ο Λίαμ Χάουλετ, έγραψε: "Η είδηση αληθεύει. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι το λέω αυτό αλλά ο αδελφός μας Κιθ έβαλε τέλος στη ζωή του το Σαββατοκύριακο".

Το συγκρότημα ανάρτησε επίσης στο Twitter το μήνυμα: "Συγκλονισμένοι και με ανείπωτη λύπη επιβεβαιώνουμε τον θάνατο του αδελφού μας και καλύτερου φίλου Κιθ Φλιντ, ενός πραγματικού σκαπανέα, πρωτοπόρου και θρύλου. Θα μας λείπει πάντα. Σας ευχαριστούμε για τον σεβασμό σας αυτή την ώρα στην ιδιωτικότητα όλων όσοι είχαν μια στενή σχέση μαζί του".

 

Όπως αναφέρει στην Μirror, εκπρόσωπος της αστυνομίας του Έσσεξ, οι αρχές νωρίτερα έλαβαν ένα τηλεφώνημα για άνδρα που χρειαζόταν πρώτες βοήθειες. Σπεύδοντας στην κατοικία του τραγουδιστή, τον εντόπισαν ήδη νεκρό.

Οι Prodigy σχηματίστηκαν το 1990, αναδείχθηκαν στην underground rave σκηνή και σταδιακά έλαβαν παγκόσμια αναγνωρισιμότητα.

Iδιαίτερα αγαπητοί και στην Ελλάδα, έχουν θεωρηθεί από τους πρωτοπόρους της ηλεκτρονικής και big beat μουσικής, με πωλήσεις δίσκων που φτάνουν τις 30.000 παγκοσμίως.

Κατά τη διάρκεια της πορεία τους  έχουν κερδίσει πολλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένων δύο βραβείων Brit, τρία MTV Video Music Award, δύο Kerrang!, πέντε MTV Europe Music Awards, και δύο υποψηφιότητες για Grammy. 

Με πληροφορίες από Mirror ΑΠΕ και wiki