Η «Ιταλική Νύχτα» έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

H «Ιταλική Νύχτα», το έργο που έδωσε το βραβείο Κλάιστ στον Έντεν φον Χόρβατ, ανεβαίνει για πρώτη φορά στη Ελλάδα στην Β’ Σκηνή του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας, από τον σκηνοθέτη Παντελή Φλατσούση και μία ομάδα νέων ηθοποιών.

Η πρεμιέρα θα λάβει χώρα στις 13 Φεβρουαρίου. Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν έως τις 18 Απριλίου, κάθε Τετάρτη (20:00) και Πέμπτη (21:00).

Γραμμένο το 1931, το έργο πραγματεύεται την άνοδο του ναζιστικού κόμματος στην Γερμανία του μεσοπόλεμου, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις από όλο το πολιτικό φάσμα.

Το έργο του φον Χόρβατ είναι εν πολλοίς αφιερωμένο στα μεγάλα κοινωνικά και πολιτικά φαινόμενα της εποχής του – ειδικά στις συνέπειες του κραχ του 1929 – και εξετάζει ένα ευρύ φάσμα αντιδράσεων, από την ενεργό ένταξη ή την υποταγή στον φασισμό ως την αντίσταση σε αυτόν.

Πρόκειται για την τρίτη σκηνοθετική του δουλειά του Παντελή Φλατσούση μετά το «Λεόντιος & Λένα» του Γκέοργκ Μπύχνερ, που παρουσίασε στο ΚΕΤ, και το θεατρικό ντοκιμαντέρ «NO FUTURE!» με την Ομάδα Εφήβων και Νέων του ΔΗ.ΠΕ. ΘΕ Κοζάνης.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Παντελής Φλατσούσης
Δραματουργία: Παναγιώτα Κωνσταντινάκου
Σκηνικά: Δανάη Ελευσινιώτη
Κοστούμια: Βασιλεία Ροζάνα
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση & μουσική διδασκαλία: Ανρί Κεργκομάρ
Σχεδιασμός φωτισμών: Νίκος Βλασόπουλος
Φωτογραφίες & Επιμέλεια video: Γιάννης Gizmo Μπερερής
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κατερίνα Ρουσιάκη

Παίζουν: Αντώνης Αντωνόπουλος, Γιάννης Δενδρινός, Κατερίνα Λάττα, Θεανώ Μεταξά, Δημήτρης Μηλιώτης, Προμηθέας Nerattini – Δοκιμάκης, Μαριάνθη Παντελοπούλου, Βασίλης Σαφός

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πρεμιέρα: 13 Φεβρουαρίου 2019
Παραστάσεις: Από 13 Φεβρουαρίου έως 18 Απριλίου 2019
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Κάθε Τετάρτη στις 20.00 και Πέμπτη στις 21.00
Τιμές εισιτηρίων: 5 έως 15 ευρω
Διάρκεια: 90'
Χώρος: Β’ Σκηνή Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας
Διεύθυνση: Κεφαλληνίας 18 Κυψέλη
Τηλέφωνο ταμείου: 2114117878
Πηγή: skai.gr