Τοιχογραφία του Ένιο Μορικόνε κοσμεί πολυκατοικία στην Λάρισα (Eικόνες)

Κάποτε στην Κεντρική Ελλάδα αναφωνούν μάλλον οι Λαρισαίοι καθώς όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες τοιχογραφίας σε κτίριο της πόλης, αγαπούν ιδιαίτερα τον συνθέτη Ενιο Μορικόνε.

Ιδιαίτερα, στην πόλη λειτουργεί σύλλογος θαυμαστών του διάσημου συνθέτη των μουσικών θεμάτων για τις ταινίες « Κάποτε στην Αμερική», « Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος», και «Η αποστολή».

Τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου φίλων του Ενιο Μορικόνε Ελλάδος, όπως ονομάζεται, οργανώνουν συχνά μουσικές ή κινηματογραφικές βραδιές όπου οι ταινίες τις οποίες «έντυσε» μουσικά αλλά και συναυλίες του προβάλλονται σε γιγαντοοθόνες.

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί μάλιστα ότι ο διάσημος συνθέτης απέκτησε μάλιστα ένα μνημείο θαυμασμού, μίλια μακριά από την Ρώμη, όπου και γεννήθηκε.

Συγκεκριμένα,  σε μια νέα εκδήλωση λατρείας, τα μέλη του συλλόγου δεν δίστασαν να κοσμήσουν με το προφίλ του, πενταόροφη πολυκατοικία.

« Οπωσδήποτε δεν είναι μια διακριτική τοιχογραφία. Θέλαμε ένα ιδιαίτερα ευδιάκριτο πορτρέτο του να κοσμεί μόνιμα την πόλη μας, εντυπωσιακό όπως εκείνος και το τεράστιο έργο του. Τόνισε ο πρόεδρος του συλλόγου Κωσταντίνος Παπακώστας.

Ο κος Παπακώστας ίδρυσε τον σύλλογο το 2010 όταν και επισκεπτόμενος την Ιταλία, παρακολούθησε συναυλία του βραβευμένου με όσκαρ συνθέτη.

Αφού εντυπωσιάστηκε από το έργο του Μορικόνε προσπάθησε να μυήσει σε αυτό και τους συμπολίτες του, πράγμα που σε σημαντικό βαθμό κατάφερε καθώς ο σύλλογος αριθμεί αυτή τη στιγμή περί τα 1.080 μέλη.

Είμαι μαγεμένος τόσο από εκείνον όσο και από την μουσική του, δήλωσε.

Ο διάσημος συνθέτης που σε λίγο καιρό θα κλείσει τα 90, όχι μόνο εξακολουθεί να συνθέτει μουσική αλλά πρόκειται να δώσει σειρά συναυλιών γιορτάζοντας τα 60 χρόνια τους την μουσική βιομηχανία.

Πηγή: Reuters
Πηγή: skai.gr/Reuters