1ο Φεστιβάλ Πάρου στον παλιό οικισμό της Παροικιάς, 13-15 Ιουλίου

Από 13-15 Ιουλίου διεξάγεται το 1ο Φεστιβάλ Πάρου στον παλιό οικισμό της Παροικιάς, όπου εκθέσεις, συναυλίες και ξεναγήσεις θα πλέξουν δημιουργικά το παρόν και το παρελθόν του νησιού.

Ένα πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών δράσεων γύρω από το εμβληματικό Κάστρο θα δώσει την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει την πρωτεύουσα του νησιού μέσα από τις μνήμες και τις αναμνήσεις των ντόπιων. Η Παροικιά τις τελευταίες δεκαετίες μεταβάλλεται διαρκώς για να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες των κατοίκων της, διατηρώντας ταυτόχρονα τις υλικές και άυλες μνήμες του παρελθόντος. Αυτές τις μνήμες φιλοδοξεί να φέρει στην επιφάνεια το Φεστιβάλ Πάρου. Η ιστορία, η αρχιτεκτονική, οι θρησκευτικές ή άλλες παραδόσεις, η μουσική και η λογοτεχνία έχουν αποτελέσει την αφετηρία για το σχεδιασμό του προγράμματος, το οποίο όμως δεν παραβλέπει το παρόν των ανθρώπων που κατοικούν στο νησί.

Το Φεστιβάλ Πάρου φιλοδοξεί να εμπλέξει ενεργά την τοπική κοινότητα στην ανάδειξη του πολιτισμού, ενώ συμπράττει φέτος με μια σειρά τοπικών φορέων, μεταξύ των οποίων η Δημοτική Βιβλιοθήκη, το Εικαστικό Εργαστήριο του Δήμου Πάρου, το Κέντρο Καλών Τεχνών Αιγαίου και η αίθουσα τέχνης Holland Tunnel αλλά και το Μουσείο Μπενάκη και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων.

Όλες οι δράσεις του Φεστιβάλ είναι δωρεάν για το κοινό.
Για περισσότερες πληροφορίες:
www.festivalparos.gr
facebook: @ParosFestival
instagram: paros.festival.
Πηγή: skai.gr