Σε μουσείο θα μετατραπεί το σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ στην Ταϊλάνδη

Σε μουσείο θα μετατραπεί το συγκρότημα σπηλαίων στην Ταϊλάνδη Ταμ Λουάνγκ, απ΄ όπου απεγκλωβίστηκαν 12 παιδιά και ο προπονητής τους μετά από 17 ημέρες που παρέμειναν εκεί παγιδευμένοι.

Οι επισκέπτες του μουσείου θα μπορούν να βλέπουν τον τρόπο με τον οποίο εκτυλίχθηκε η επιχείρηση διάσωσης, σύμφωνα με αξιωματούχους των σωστικών αρχών.

Το σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ είναι ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα σπηλαίων στην Ταϊλάνδη. Βρίσκεται στους πρόποδες των βουνών που περιβάλλουν μια μικρή πόλη, την Μάε Σάι, στην επαρχία της βόρειας Ταϊλάνδης Τσιάνγκ Ράι, στα σύνορα με την Μιανμάρ.

Το μουσείο αναμένεται να φέρει ανάπτυξη στην περιοχή η οποία δεν διαθέτει πολλές τουριστικές δομές και θα είναι ένα μεγάλο αξιοθέατο για τη χώρα. 

«Η περιοχή θα γίνει ένα ζωντανό μουσείο, για να μαθευτεί πώς εκτυλίχθηκε η επιχείρηση. Θα υπάρχει μια διαδραστική βάση δεδομένων. Θα γίνει ένα ακόμη σημαντικό αξιοθέατο της Ταϊλάνδης», δήλωσε ο πρώην κυβερνήτης και επικεφαλής της αποστολής διάσωσης Ναρονγκσάκ Οσοτανακόρν.

Για την ασφάλεια των τουριστών θα πρέπει να ληφθούν προληπτικά μέτρα σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Πραγιούτ Τσαν-οτσά, τόσο εντός όσο και εκτός του σπηλαίου.

Εν τω μεταξύ, τουλάχιστον δύο εταιρείες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να κάνουν ταινία την περιπέτεια και τη διάσωση των παιδιών.
Πηγή: skai.gr