Γιατί η Κίνα περικόπτει τους μισθούς των κινηματογραφικών της αστέρων

Την περικοπή των αμοιβών των κινηματογραφικών αστέρων κατά 40% , επιβάλλει η κυβέρνηση της Κίνας έπειτα του σάλου που ξέσπασε αναφορικά με το ύψος των αμοιβών και τις καταγγελίες για φοροδιαφυγή ,των εμπλεκόμενων με την βιομηχανία ταινιών στη χώρα.

Ιδιαίτερα, επίσημη ανακοίνωση της απόφασης έχει ήδη δημοσιοποιηθεί από την Τετάρτη, τόσο από την κυβέρνηση όσο και από υπηρεσίες υπουργείων που σχετίζονται με τα φαινόμενα προπαγάνδας και τα ζητήματα πολιτισμού και λειτουργίας των μίντια.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση, η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει οριστικά  φαινόμενα παθογένειας, όπως οι αδικαιολόγητα υψηλές αμοιβές και η φοροδιαφυγή καθώς η κινηματογραφική και τηλεοπτική βιομηχανία φαίνεται να οδηγείται σε σήψη με αποτέλεσμα την προσφορά λανθασμένων προτύπων, την λατρεία του χρήματος και την καταστροφή των κοινωνικών και ηθικών αξιών.



Η ανακοίνωση τονίζει μάλιστα πως, αναγκάζεται να προβεί στις παραπάνω ενέργειες την ώρα που, υπό φυσιολογικές συνθήκες, προτεραιότητα για την χώρα θα έπρεπε να αποτελέσει η παροχή κοινωνικών παροχών και όχι η ανάλωση των αρχών με μάλλον «ευτελή» ζητήματα όπως το « Box Office», οι τηλεθεάσεις και η σόουμπιζνες!

Πάντως, καμία ένδειξη του τρόπου με τον οποίο οι αρχές σκοπεύουν να αντιμετωπίσουν το ζήτημα, δεν έχει μέχρι στιγμής συζητηθεί.

Αξίζει να αναφερθεί  πως ο ζήλος με τον οποίο η κινεζική κυβέρνηση δείχνει να αντιμετωπίζει το θέμα, θεωρείται μάλλον πρωτοφανής καθώς ανάλογες πρωτοβουλίες είναι μάλλον εξωπραγματικές για κινηματογραφικές βιομηχανίες όπως αυτές του Χόλιγουντ και του Μπόλιγουντ.




Λαμβάνοντας ωστόσο υπ’ όψιν το γεγονός της γενικότερης πολιτικής παρεμβατισμού των αρχών στον ιδιωτικό τομέα ,στις πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων, αλλά και τα ΜΜΕ, το γεγονός μάλλον δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως αξιοπερίεργο, χωρίς βέβαια να λείπουν οι «φωνές» που υποστηρίζουν ότι αυτή τη φορά η κυβέρνηση, ξεπέρασε κάθε όριο!

Μάλιστα, τον τελευταίο χρόνο, οι συντελεστές των τηλεοπτικών προγραμμάτων έλαβαν κυβερνητικές «παραινέσεις» να γράφουν σενάρια τα οποία θα προωθούν την "ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, την τόνωση του πατριωτισμού και την διαμόρφωση των κατάλληλων κριτηρίων αισθητικής του κοινού"!





 
( Τρέιλερ της σειράς " Beautful Secret" )

 ΠΗΓΗ: BBC
Πηγή: skai.gr-BBC