Κλείσιμο

Ανασκεύασε ο Λιντς για Τραμπ: «Προκαλείτε πόνο και διχάζετε»

Ο Ντέιβιντ Λιντς κατηγόρησε χθες τον Ντόναλντ Τραμπ ότι «προκαλεί πόνο» και «διχάζει» τη χώρα.

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης, έκανε στροφή 180 μοιρών από το Σαββατοκύριακο, όταν υποστήριξε πως ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος ίσως
μείνει στην ιστορία ως ένας από τους σπουδαιότερους των ΗΠΑ.

Ο θρυλικός σκηνοθέτης σόκαρε το Χόλιγουντ και πολλούς προοδευτικούς Αμερικανούς δηλώνοντας στη βρετανική εφημερίδα «The Guardian» ότι ο Τραμπ μπορεί να μείνει στην ιστορία ως ένας από τους σπουδαιότερους Αμερικανούς προέδρους όλων των εποχών, διότι συγκρούεται με το πολιτικό κατεστημένο της Ουάσινγκτον, κάτι αναγκαίο κατ' αυτόν.

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν αγαλλίαση στον ένοικο του Λευκού Οίκου. Αλλά ο Ντέιβιντ Λιντς είπε την Τρίτη ότι οι δηλώσεις του αφαιρέθηκαν από το πλαίσιο στο οποίο έγιναν και παρερμηνεύθηκαν.

«Δυστυχώς, αν συνεχίσετε στον ίδιο δρόμο, δεν θα έχετε καμιά πιθανότητα να μείνετε στην ιστορία ως ένας από τους σπουδαιότερους προέδρους» των ΗΠΑ, έγραψε ο δημιουργός της καλτ τηλεοπτικής σειράς «Twin Peaks» σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

«Αυτό θα ήταν λυπηρό για εσάς--και για τη χώρα. Προκαλείτε πόνο και διχάζετε», πρόσθεσε και απευθύνθηκε σε πρώτο πρόσωπο στον αρχηγό του κράτους: «Θα ήθελα να μπορούσαμε να καθίσουμε να συζητήσουμε οι δυο μας».

Στη συνέντευξή του στη Γκάρντιαν, ο σκηνοθέτης των ταινιών «Blue Velvet», «Mulholland Drive» και «Wild at heart», 72 ετών, δήλωσε αναποφάσιστος για τη δουλειά που κάνει στην προεδρία ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας, έκρινε πάντως ότι η ανάδειξή του στην εξουσία ίσως ανοίξει τον δρόμο για να γίνουν σημαντικές μεταρρυθμίσεις.

Την Τρίτη, ανέφερε στην ανάρτησή του στο Facebook: «Μπορείτε να ενώσετε τη χώρα μας. Η ψυχή σας θα τραγουδήσει», πριν καταλήξει: «Ελπίζω να το σκεφτείτε και να το βάλετε στην καρδιά σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να φέρεστε στους ανθρώπους όπως θα θέλατε να φέρονται σε εσάς».
Πηγή: skai.gr