Διαγωνισμός video από κινητό τηλέφωνο από το Μουσείο Μπενάκη

Τα Αρχεία Νεοελληνικής Αρχιτεκτονικής του Μουσείου Μπενάκη προσκαλούν τους Αθηναίους, αλλά και εκείνους που αγαπούν την πόλη, να στείλουν το «δικό τους λεπτό» από την Αθήνα, σε ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό βίντεο, μαγνητοσκοπημένου με κινητό τηλέφωνο. Οι συμμετοχές ξεκινούν από σήμερα, 20 Ιουνίου, και καταλήγουν στις 20 Σεπτεμβρίου 2018.

Το βίντεο δεν θα πρέπει να ξεπερνά σε διάρκεια το ένα λεπτό και πρέπει να είναι σε κάθετο πλάνο και χωρίς ήχο, ανεξαρτήτως τύπου κινητού.

Ζητούμενο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του διαγωνισμού, είναι «η άποψή σας για την Αθήνα σήμερα, και συγκεκριμένα η ματιά σας στην αρχιτεκτονική της υπόσταση μέσα από κινούμενες εικόνες που θα αναδείξουν λεπτομέρειες γύρω από ένα θέμα (κτίρια, πλατείες, μνημεία, εσωτερικούς κι εξωτερικούς χώρους, το παραλιακό μέτωπο, το κέντρο κλπ) που σας αφορά και πιστεύετε πως αξίζει να εστιάσετε πάνω του, με όποιον τρόπο εσείς νομίζετε».

Οι πιο ενδιαφέρουσες συμμετοχές θα επιλεγούν από πενταμελή επιτροπή δύο αρχιτεκτόνων, τις Ρένα Σακελλαρίδου και Έλενα Ζερβουδάκη, δύο σκηνοθετών, τους Αργύρη Παπαδημητρόπουλου και Σύλλα Τζουμέρκα, και τον επιμελητή της εκδήλωσης, κριτικό κινηματογράφου Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο.

Τα επιλεγμένα βίντεο θα προβληθούν στο πλαίσιο ημερίδας και έκθεσης τον προσεχή Δεκέμβριο στο Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς.

Σχετικά με τη διαδικασία συμμετοχής, περισότερες πληροφορίες μπορούν να παίρνουν οι ενδιαφερόμενοι στην ηλεκτρονική διεύθυνση benaki.gr
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ