Μαζική συμμετοχή στο 14ο Athens Pride

Χιλιάδες άνθρωποι έλαβαν μέρος στις φετινές εκδηλώσεις για το 14o Athens Pride, κατακλύζοντας τους δρόμους γύρω από την πλατεία Συντάγματος.

Υπό τους ήχους τυμπάνων, κρατώντας μια μεγάλη σημαία στα χρώματα του ουράνιου τόξου, οι διαδηλωτές κινήθηκαν από την Πλατεία Συντάγματος έως την πλατεία Κλαυθμώνος, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα ενάντια στις διακρίσεις και τις προκαταλήψεις σε βάρος των ΛΟΑΤΚΙ.

Η παρέλαση, στην οποία συμμετείχαν πέντε μεγάλα άρματα, ολοκληρώθηκε γύρω στις 20:00 το βράδυ. Έως τα μεσάνυχτα θα λάβει χώρα συναυλία με τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών, όπως η Ευρυδίκη, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, η Μαρίνα Σάττι, ο Δημήτρης Θεοδοσιάδης, ο Δημήτρης Κοψής και η Άννα Γούλα.

Κύριο θέμα των φετινών εκδηλώσεων είναι θηλυκότητα και το πώς είναι παρούσα στις εκφράσεις κάθε φύλου, ενώ παράλληλα στάλθηκε το πάγιο μήνυμα κατά των διακρίσεων και υπέρ της διαφορετικότητας. Το σύνθημα των φετινών εκδηλώσεων είναι «Παρούσα».

Στις εκδηλώσεις, που ήταν γεμάτες χρώμα, μίλησαν μητέρες μελών της κοινότητας των ΛΟΑΤΚΙ, οι όποιες επισήμαναν την στήριξη που δίνουν στα παιδιά τους, τα οποία είναι ισότιμα μέλη της κοινωνίας.

Το Athens Pride 2018 υποστηρίζεται από τις πρεσβείες 32 χωρών. Η πρεσβεία της Ολλανδίας έφερε στην Αθήνα ένα μεγάλο φόρεμα-σύμβολο που είναι καμωμένο από τις σημαίες όλων των χωρών όπου είναι αξιόποινη η ομοφυλοφιλία. Σε οκτώ εξ αυτών τιμωρείται με θάνατο.



Φέτος, για πρώτη φορά, η Βουλή θα φωταγωγηθεί στα χρώματα του ουράνιου τόξου, που είναι το σύμβολο της παγκόσμιας κοινότητας των ΛΟΑΤΚΙ.

Το «παρών» έδωσαν επίσης η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, ο υφυπουργός Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία, αποστολή της Νέας Δημοκρατίας, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης και άλλοι.
Πηγή: skai.gr