Κλείσιμο

«Το ελληνικό σχολείο του 21ου αιώνα» στο Γενικό Λύκειο Θρακομακεδόνων

Επιστημονική διημερίδα στο Γενικό Λύκειο Θρακομακεδόνων σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Παιδαγωγικής και Εκπαίδευσης 11 και 12 Μαΐου.

Αναζητώντας τον ρόλο που καλείται να διαδραματίσει το σύγχρονο ελληνικό σχολείο, το Γενικό Λύκειο Θρακομακεδόνων σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Παιδαγωγικής και Εκπαίδευσης, διοργανώνει επιστημονική διημερίδα, στις 11 και 12 Μαΐου 2018, με θέμα: «Το ελληνικό σχολείο του 21ου αιώνα. Παιδαγωγικές, εκπαιδευτικές, επιστημονικές προκλήσεις, επιλογές και ρεαλιστικές στοχεύσεις».

Με εισηγήσεις που αφορούν τη φιλοσοφία της παιδείας, τη σύνδεση σχολείου κοινωνίας, τις σύγχρονες παιδαγωγικές θεωρίες σε συνδυασμό με τη χρήση των τεχνολογιών της πληροφορίας και της επικοινωνίας στην εκπαιδευτική πράξη καθώς και τη διοίκηση των εκπαιδευτικών μονάδων θα διερευνηθεί το θέμα των παιδαγωγικών, εκπαιδευτικών, επιστημονικών προκλήσεων, επιλογών και ρεαλιστικών στοχεύσεων όλων των φορέων και θεσμών της εκπαίδευσης στη χώρα μας. Στη διημερίδα συμμετέχουν με ενδιαφέρουσες και πρωτότυπες εισηγήσεις καταξιωμένοι επιστήμονες, όπως καθηγητές πανεπιστημίου, σχολικοί σύμβουλοι, ερευνητές, συγγραφείς σύμβουλοι του ΙΕΠ, στελέχη της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δημόσιας και ιδιωτικής, διευθυντές και υποδιευθυντές σχολικών μονάδων και πολλοί προσοντούχοι δάσκαλοι καθηγητές.

Την πρόσκληση για την επιστημονική διημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στο Γενικό Λύκειο Θρακομακεδόνων την Παρασκευή 11 Μαΐου 2018, από τις 17:30 έως τις 20:30 και Σάββατο 12 Μαΐου, από τις 09:00 έως τις 14:00, συνυπογράφουν ο πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής κ. Αθανάσιος Παπάς, ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου και Προέδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Εφαρμοσμένης Παιδαγωγικής και Εκπαίδευσης και ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Δρ Λάμπρος Πλατυπόδης, Διευθυντής του Γενικού Λυκείου Θρακομακεδόνων.

Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει ο Δήμαρχος Αχαρνών, κ. Ιωάννης Κασσαβός, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αχαρνών, Ιλίου & Πετρουπόλεως, κ. Αθηναγόρας και ο Διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, κ. Στέφανος Καπέλλας.

Η οργανωτική και η επιστημονική επιτροπή, ο Δήμος Αχαρνών και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής προσκαλούν όλους τους δασκάλους και τους καθηγητές να αγκαλιάσουν την πρωτοβουλία και να την ουσιοποιήσουν δια της παρουσίας τους και της ενεργούς συμμετοχής τους στις εργασίες της διημερίδας, που τον πρώτο λόγο θα έχει ο γόνιμος διάλογος και ο προβληματισμός για το αύριο του ελληνικού σχολείου. Η συμμετοχή είναι δωρεάν ενώ θα χορηγηθούν βεβαιώσεις.
Πηγή: skai.gr