Η ομιλία τη Νύχτας του Κ. Γουλιάμου στο Σπίτι της Κύπρου στις 16 Απριλίου

Η νέα ποιητική συλλογή του Κώστα Γουλιάμου Ή ομιλία τη Νύχτας’ παρουσιάζεται τη Δευτέρα 16 Απριλίου, στις 7 το απόγευμα, στο Σπίτι της Κύπρου (Ξενοφώντος 2Α Σύνταγμα).

Ο Κώστας Γουλιάμος είναι Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Γεννήθηκε στην Καλαμάτα. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Επικοινωνία. Δίδαξε και ερεύνησε τα πεδία της πολιτικής, της επικοινωνίας και του πολιτισμού σε πανεπιστήμια του Καναδά για πολλά χρόνια. Από το 2000 ζει στην Κύπρο. Το 2018 εξελέγη Τακτικό Μέλος της Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών της Ευρώπης. Είναι Επίτιμος Καθηγητής του Lanzhou City University στην Κίνα και μέλος του Διεθνούς Συμβουλευτικού Συμβουλίου Σύνταξης του De Gruyter, ενός εκ των πιο ιστορικών εκδοτικών οργανισμών στον κόσμο.

Βιβλία του έχουν εκδοθεί από σημαντικούς εκδοτικούς οίκους του εξωτερικού, ενώ μέρος του έργου του έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Από το 1976 έχει δημοσιεύσει έναν σημαντικό αριθμό ποιητικών συλλογών. Μια εξ αυτών –τα «Νευρασθενικά Τοπία» επέλεξε για έκδοση και οπτικοακουστική παρουσίαση ο Μάνος Χαζιδάκις το 1981 στο διεθνές φεστιβάλ πολιτισμού «Μουσικός Αύγουστος». Δοκίμια και κριτικά του κείμενα για ποιητές και ποίηση δημοσιεύτηκαν σε εφημερίδες και περιοδικά.

Για το βιβλίο των εκδόσεων Gutenberg θα μιλήσουν:

- Αλέξης Ζήρας / κριτικός λογοτεχνίας, γραμματολόγος
- Βασίλης Καρδάσης / Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.)
- Γιώργος Βέης / ποιητής
- Μάριος Μιχαηλίδης / ποιητής, πεζογράφος, δοκιμιογράφος


Πηγή: skai.gr