Άρχισε το πατρινό καρναβάλι

Ο χορός, η μουσική και το φως κυριάρχησαν στην φετινή τελετή έναρξης του πατρινού Καρναβαλιού, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Γεωργίου.
Η τελετή περιελάμβανε δράσεις ενός σύνθετου σπονδυλωτού προγράμματος με χορό, μουσική και ακροβατικά.

Το μουσικοχορευτικό θέαμα ήταν βασισμένο σε αντιπροσωπευτικές μουσικές του κόσμου. Χώρες και ήπειροι πέρασαν μπροστά από τους θεατές με όχημα τη μουσική και την κίνηση του ανθρώπινου σώματος, ενώ οι χορευτές άλλαζαν επί σκηνής ρούχα και διαθέσεις.

Στη συνέχεια, μαριονέτες "μουσικοί" συνόδευσαν τις δράσεις της κεντρικής σκηνής, ενώ σε μια σύνθεση στημένη δίπλα στη σκηνή που απεικόνιζε τη γη, μια ακροβάτισσα με πανιά προσπαθούσε να συγκρατηθεί από τον πλανήτη.

Μπροστά στο Δημοτικό θέατρο και υπό τους ήχους της μουσικής, ο Ροσίνι συναντούσε τους Μπιτλς και ο Πάκο ντε Λουτσία τον Μπιζέ και τον Χατσατουριάν.

Μετά τις μουσικές της Ευρώπης, ακολούθησαν, με πνευστά και μπουζούκι, τα Βαλκάνια και η Ελλάδα.

Εκείνη τη στιγμή, υπό τους ήχους της μουσικής του Ζορμπά, εμφανίστηκε θριαμβευτής, πάνω στο άρμα του, ο βασιλιάς Καρνάβαλος, συνοδευόμενος από χορευτές και πλήθος καρναβαλιστών.

Την επίσημη τελετή έναρξης του πατρινού Καρναβαλιού κήρυξε ο δήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Φούρας, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην έμπνευση και τη δημιουργικότητα των περίπου 45.000 καρναβαλιστών, που είναι η ψυχή του πατρινού Καρναβαλιού.

Η γιορτή ολοκληρώθηκε με ρίψη πυροτεχνημάτων και ένα μεγάλο υπαίθριο πάρτι στην πλατεία Γεωργίου.


Πηγή: skai.gr